Main Content

VIDEO: Gáborík skóroval a LA postupuje do finále NHL!

pondelok, 2. jún 2014 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Gáborík skóroval a LA postupuje do finále NHL!
VIDEO: Gáborík skóroval a LA postupuje do finále NHL! | zdroj: © TASR

New York 2. júna (TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings so slovenským kanonierom Mariánom Gáboríkom sa pobijú o Stanleyho pohár.

V rozhodujúcom siedmom finálovom súboji play off Západnej konferencie NHL v noci na pondelok totiž zvíťazili po dráme na ľade obhajcov trofeje Chicaga Blackhawks 5:4 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Vo finále NHL si tak zmerajú sily s New Yorkom Rangers.

Tridsaťdvaročný krídelník Gáborík pomohol svojmu tímu jedným gólom, keď v 53. minúte vyrovnal na 4:4 a poslal duel do predĺženia. V ňom sa stal hrdinom obranca Alec Martinez, ktorý v 66. minúte vystrelil od modrej, puk sa odrazil od beka domácich Nicka Leddyho a našiel si cestu za chrbát brankára Coreyho Crawforda.

VIDEO: Vyrovnávajúci gól Gáboríka

Pre Gáboríka to bol už dvanásty presný zásah v nadstavbovej časti. Slovenský reprezentant tak suverénne vedie rebríček kanonierov a je štvrtý v produktivite. Okrem gólu zaznamenal aj dve "plusky", tri strely na bránku a na ľade strávil takmer osemnásť minút.

Marián Hossa i Michal Handzuš, pre ktorých sa sezóna skončila, vyšli bodovo na prázdno. Prvý si do štatistík pripísal dve "mínusky", šesť striel a 20:39 minút, druhý jeden mínusový bod, dve strely a 8:40 minút na ľade.

 

NHL - play off

Západná konferencia - finále, 7. zápas:

CHICAGO - LOS ANGELES 4:5 pp (3:2, 1:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 6. Saad (Kane, Shaw), 9. Toews (Kane, Seabrook), 18. Sharp (Kruger), 39. Sharp (Saad) - 17. Carter (Brown, Toffoli), 18. Williams (Vojnov, King), 31. Toffoli (Greene, King), 53. GÁBORÍK (Brown, Kopitar), 66. Martinez (Williams, Greene). Brankári: Crawford - Quick, strely na bránku: 41:32, 22.315 divákov.

/konečný stav série: 3:4, postúpilo Los Angeles/