Main Content

NBA: Zadržali muža, ktorý napadol Sterlingovú milenku V. Stiviano

streda, 4. jún 2014 11:05 | Autor: TASR

New York 4. júna (TASR) - V New Yorku zadržali v utorok muža podozrivého z víkendového napadnutia modelky vystupujúcej pod menom V. Stiviano, ktorá zverejnila nahrávku s rasistickými poznámkami bývalého majiteľa basketbalového klubu NBA Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga. Na základe tejto nahrávky dostal Sterling doživotný zákaz činnosti v NBA a musel predať aj samotný klub.

Newyorská polícia uviedla, že 40-ročného Dominicka Dioria zadržali u neho doma v Old Bethpage. Obvinili ho z trestného činu násilia z neznášanlivosti, ďalej fyzického obťažovania a úderu do tváre, ku ktorému došlo v nedeľu pred hotelom Gansevoort v New Yorku. Stiviano po útoku trpela menšie zranenia.

Po zverejnení spomínanej nahrávky dostal 80-ročný Sterling navyše aj pokutu 2,5 milióna dolárov. Minulý víkend NBA, kde väčšinu hráčov tvoria basketbalisti tmavej pleti, oznámila dohodu na predaj Clippers. Doterajší vlastníci Donald a Rochelle Sterlingovci sa rozhodli predať kalifornský tím Stevovi Ballmerovi. Bývalý šéf exekutívy softvérovej firmy Microsoft ponúkol za klub najviac spomedzi piatich hlavných záujemcov. Podľa agentúry AP Ballmer zaplatí za Clippers dve miliardy dolárov, čo je nový rekord v basketbalovej NBA.