Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.)

štvrtok, 5. jún 2014 07:31 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Vedenie Chicaga Blackhawks sa bude toto leto snažiť predĺžiť kontrakty so svojimi najväčšími hviezdami Patrickom Kaneom a Jonathanom Toewsom, ktorým sa ich zmluvy končia v lete 2015.

OTTAWA: Krídelník Aleš Hemský sa nedokáže dohodnúť s Ottawou Senators na novom kontrakte a jeho kroky tak podľa všetkého povedú na trh s voľnými hráčmi. Český útočník od vedenia kanadského klubu požadoval ročný plat pohybujúci sa okolo sumy 5,5 miliónov dolárov, na čo „Sens“ nepristúpilo.

PITTSBURGH: Novým generálnym manažérom Pittsburghu Penguins by sa mohol stať aj uznávaný analytik Pierre McGuire, ktorý mal stretnutie s predstavenstvom pensylvánskeho celku.

VANCOUVER: Prezident Vancouveru Canucks Trevor Linden sa nechal počuť, že nehodlá vymeniť zadáka Alexandra Edlera, ktorý je záujmom prestupových špekulácií. Švédsky obranca by mohol v budúcej sezóne hájiť post prvého beka „kosatiek“.

LOS ANGELES: Vedenie Los Angeles Kings vystrašil na tréningu gólman Jonathan Quick, ktorý predčasne odišiel do kabíny po tom, čo ho do kľúčnej kosti trafil projektil z hokejky Kylea Clifforda. Americký brankár je ale údajne stopercentne fit a žiadne zranenie ho pri hre neobmedzuje.

KHL

UFA: Obranca Sergej Zubarjev opúšťa celok AK Bars Kazaň a uvažuje o svojom návrate do zámoria. 27-ročný Rus už v minulosti za morom pôsobil, v NHL odohral štyri stretnutia v drese Atlanty Thrashers.

UFA: Salavat Julajev Ufa sa posilnil o fínskeho obrancu Ilkka Heikkinena, ktorý do ruského tímu prichádza zo švajčiarskej NLA, kde hájil farby Lugana.

NOVGOROD: Na predčasnom ukončení spolupráce sa dohodlo vedenie Torpeda Nižnij Novgorod s bieloruským reprezentačným gólmanom Vitalijom Kovalom. Ďalšie pôsobisko 34-ročného brankára ostáva neznáme.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PIEŠŤANY: Vedenie ŠHK 37 Piešťany zverejnilo na svojej oficiálnej stránke rozpis prípravných zápasov:

Utorok 5. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Francúzsko "23"
štvrtok 7. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Irtyš Pavlodar (Kaz.)
utorok 12. augusta: SHK Hodonín (ČR) - ŠHK 37 Piešťany
piatok 15. augusta: BK Mladá Boleslav (ČR) - ŠHK 37 Piešťany (Mountfield Cup, Martin)
sobota 16. augusta: MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany (Mountfield Cup, Martin)
nedeľa 17. augusta: Mounfield Hradec Králové (ČR) - ŠHK 37 Piešťany (Mountfield Cup, Martin)
utorok 19. augusta: ŠHK 37 Piešťany - SHK Hodonín (ČR)
piatok 22. augusta: ??? - ŠHK 37 Piešťany
utorok 26. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Graz 99ers (Rak.)
piatok 29. augusta: DAB Doc.Dunaújváros (Maď.) - ŠHK 37 Piešťany