Main Content

NBA: Fisher novým trénerom New Yorku Knicks

utorok, 10. jún 2014 19:05 | Autor: TASR

New York 10. júna (TASR) - Derek Fisher sa v utorok oficiálne stal novým trénerom basketbalistov New Yorku Knicks. Päťnásobný šampión NBA vystriedal vo funkcii Mika Woodsona, ktorého Knicks odvolali z postu hlavného kouča v apríli potom, ako newyorský tím nepostúpil do play off.

Vymenovanie Fishera je prvým krokom nového klubového prezidenta Phila Jacksona. Bývalý výborný tréner, ktorý na lavičke Chicaga Bulls a LA Lakers získal rekordných 11 majstrovských titulov, pozná Fishera osobne z pôsobenia v Los Angeles. Prezidentom Knicks sa Jackson stal v marci. Pôvodne chcel, aby sa novým koučom New Yorku stal Steve Kerr, ale ten napokon uprednostnil angažmán v klube Golden State Warriors.

Tridsaťdeväťročný Fisher ešte pred dvoma týždňami ako aktívny hráč obliekal dres tímu Oklahoma City Thunder. Je rekordérom v počte zápasov v play off, ktorých počas svojej 18-ročnej kariéry odohral celkovo 259.

Knicks ukončili uplynulú základnú časť s bilanciou 37 výhier, 45 prehier a prvýkrát po štyroch rokoch nepostúpili do play off. Z majstrovského titulu sa naposledy tešili v roku 1973, v čase, keď za klub z haly Madison Square Garden hrával Jackson ako podkošový hráč.