Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (14.6.)

sobota, 14. jún 2014 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (14.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (14.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON & SAN JOSE: V zámorí sa špekuluje o výmene medzi Bostonom Bruins a San Jose Sharks. Tím „medveďov“ by mohol opustiť útočník Brad Marchand, opačným smerom by putoval Patrick Marleau.

OTTAWA: Najhorúcejšími kandidátmi na zisk Jasona Spezzu z Ottawy Senators sú údajne Anaheim Ducks a Saint Louis Blues. Pri Spezzovom mene sa skloňujú aj celky ako Dallas Stars či Nashville Predators.

PHILADELPHIA: Vedenie Philadelphie Flyers sa údajne snaží o výmenu útočníka Vincenta Lecavaliera. Najväčší záujem o služby kanadského centra má podľa viacerých zámorských médií Nashville Predators.

PHILADELPHIA: Dres Philadelphie Flyers bude v budúcej sezóne s určitosťou obliekať zadák Kimmo Timonen, ktorý sa s vedením „letcov“ dohodol na ročnom kontrakte.

NEW JERSEY: Niekdajší gólman New Jersey Devils Martin Brodeur, ktorý sa prvého júla stane voľným hráčom, sa nechal počuť, že nasledujúca sezóna bude jeho poslednou v kariére.

KHL

KAZAŇ & OMSK: Novou posilou AK Bars Kazaň sa stal útočník Sergej Kosticyn, ktorý do ruského celku zavítal v rámci výmeny za gólmana Konstantina Barulina.

ZÁHREB: Vedenie chorvátskeho celku Kontinentálnej hokejovej ligy z Medveščaku Záhreb musí akútne vyriešiť situáciu ohľadom trénerského postu. Mužstvo opúšťa Kanaďan Mark French, ktorý sa stal novým koučom juniorského celku Calgary Hitmen.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: Rozpis prípravných zápasov HK Poprad pred sezónou 2014/2015, ktorý bol uverejnený na oficiálnej stránke „kamzíkov“:
piatok 1. augusta: HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš
utorok 5. augusta: HK Poprad - MHC Mountfield
piatok 8. augusta: HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina
utorok 12. augusta: HC 46 Bardejov - HK Poprad
štvrtok 14. augusta: HK Poprad - HK Dukla Michalovce
piatok 15. augusta: HK Poprad - HC 46 Bardejov
pondelok 18. augusta: HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica
štvrtok 21. - sobota 23. augusta: Tatranský pohár v Poprade
utorok 26. augusta: HC La Chaux-de-Fonds (SUI) - HK Poprad
utorok 26. augusta - sobota 30. augusta: Turnaj v meste Yverdon (SUI)
piatok 5. septembra: MHC Mountfield - HK Poprad