Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.6.)

utorok, 17. jún 2014 08:24 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Zámorská televízna stanica TSN zverejnila informáciu, že vedenie Chicaga Blackhawks nepredĺži kontrakt so slovenským centrom Michalom Handzušom a pokúsi sa do tímu priviesť posilu na post druhého centra. Skloňujú sa mená ako Jason Spezza či Ryan Kesler.

MONTREAL: Kanadský celok Montreal Canadiens začne jednať o novej zmluve s obrancom P.K. Subbanom, ktorý sa prvého júla môže stať obmedzeným voľným hráčom. Kanadský bek od vedenia tímu požaduje osemročný kontrakt s ročným platom pohybujúcim sa okolo ôsmich miliónov USD.

MONTREAL: Kontrakt sa 1. júla končí aj ďalšiemu elitnému bekovi „Habs“ Andrejovi Markovovi, ktorý od vedenia tímu požaduje trojročný kontrakt so šesťmiliónovou gážou.

OTTAWA: O centra Ottawy Senators, Jasona Spezzu, má veľký záujem predstavenstvo Calgary Flames, ktoré je ochotné ako protihodnotu ponúknuť 2. alebo 3. kolo draftu + jedného hráča z trojice Mikael Backlund, Jiří Hudler, Dennis Wideman.

WINNIPEG: Útočník Michael Frolík sa podľa všetkého zúčastní arbitrážneho súdu, ktorý rozhodne o výške jeho platu. Český útočník sa so svojím zamestnávateľom z Winnipegu Jets nemôže dohodnúť na finančných podmienkach nového kontraktu.  

COLORADO: Pred arbitrážny súd pravdepodobne predstúpi aj forward Colorada Avalanche Ryan O’Reilly, ktorý s vedením denverského tímu nedokáže nájsť spoločnú reč ohľadom finančných náležitostí jeho novej zmluvy.

DALLAS: Organizácia Dallasu Stars už ďalej neráta s obrancom Aaronom Romeom, ktorý bol zapísaný na listinu voľných hráčov.

KHL

SLOVAN: Staronovou posilou bratislavského Slovana sa stal český útočník Tomáš Netík, ktorý sa do metropoly Slovenska vracia po krátkej anabáze v Neftechimiku Nižnekamsk.

ZÁHREB: Defenzívu chorvátskeho účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy z Medveščaku Záhreb vystuží Kanaďan Shawn Belle. Hokejista s čiastkovými skúsenosťami z NHL prichádza do najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže zo švédskeho Färjestadu.

HELSINKI: Fínsky nováčik z Jokeritu Helsinki získal do svojich radov posilu v podobe útočníka Kurtisa McLeana, ktorý sa do krajiny tisícich jazier sťahuje z Metallurgu Novokuzneck.

LEV: S kádrom vicemajstra KHL z HC Lev Praha sa rozlúčil útočník David Ullström, ktorý mení dresy v rámci nadnárodnej ruskej súťaže. Názov jeho nového pôsobiska zatiaľ ostáva neznámy.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA: Novou posilou HK 36 Skalica pred novou sezónou sa stal obranca Ivan Jankovič, ktorý sa na Záhorie vracia po ročnom pôsobení v českom Kladne, kde odohral 36 stretnutí s bilanciou 0+2.