Main Content

Hokej: Tomáš Klíma k bratovi Lukášovi do Martina, klub sa dohol aj s Matejkom

piatok, 20. jún 2014 15:05 | Autor: TASR

Martin 20. júna (TASR) - Dres hokejového extraligistu MHC Mountfield Martin si v budúcej sezóne oblečie bratské duo Tomáš a Lukáš Klímovci. Obaja podpísali s klubom dvojročnú zmluvu, v Turci bude naďalej pôsobiť aj Lukáš Matejka.

"Na novej zmluve sme sa dohodli s Lukášom Matejkom, ktorý je dôležitým článkom našej obrany. Získali sme trenčianske dvojičky Lukáša a Tomáša Klímu. Lukášove kvality už poznáme a o Tomáša sme mali záujem už minulú sezónu. To, že budú opäť spolu, môže pomôcť im aj tímu," uviedol na oficiálnom facebookovom profile klubu generálny manažér Martin Kalnický.

Martinčania sa v uplynulej sezóne prebojovali do play off, vo štvrťfinále ich však neskorší majster HC Košice vyradil v najkratšom možnom čase 0:4 na zápasy. Klub sa prednedávnom dohodol na predĺžení spolupráce s lídrom ofenzívy Jaroslavom Markovičom, brankárom Jakubom Čechom a ďalšími hráčmi. "Tím budujeme systematicky a v rodinnej atmosfére už tretiu sezónu. Verím, že tohtoročný káder nám zabezpečí playoff, kde prekvapíme a potešíme martinského diváka a sponzorov," dodal Kalnický.

Lukáš a Tomáš Klímovci začínali s hokejom v Dukle Trenčín. Prvý menovaný obliekal dres Martina už vlani, v 54 zápasoch nazbieral 13 bodov (5+8). Jeho brat strávil ročník v žltočervenom a nazbieral o desať bodov viac.