Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.)

sobota, 21. jún 2014 07:50 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC BARCELONA: Ashley Cole končí v Chelsea FC a vyberá si z ponúk na svoje nové pôsobisko. Podľa najnovších správ majú o skúseného anglického obrancu záujem napríklad AC Miláno a FC Barcelona.

FC BARCELONA:Xavi Hernández podľa informácií španielskych médií v najbližšej dobe oznámi rozhodnutie v lete opustiť Barcelonu. Jeho ďalšie kroky by následne mohli viesť do katarského celku Al Arabi.

FC BARCELONA a VALENCIA: Valencia podľa dostupných správ odmietla ponuku Barcelony na prestup 30- ročného obrancu Jeremyho Mathieuho. Francúzsky futbalista vraj odíde len v prípade, že Katalánci „položia na stôl“ 20 miliónov eur.

REAL MADRID: Útočník Álvaro Morata by rád prestúpil do Juventusu Turin, pretože ten ponúka takmer dvojnásobný plat oproti Wolfsburgu, ktorý by rodáka z Madridu takisto rád angažoval. Real Madrid ale zatiaľ ponuku Juventusu neprijal.

REAL SOCIEDAD: Španielsky Real Sociedad sa podľa miestnych médií dohodol s londýnskym Arsenalom na zakúpenie práv na Carlosa Velu. 25-ročný útočník síce v San Sebastiane odohral už päť sezón, ale Arsenal má opciu na jeho spätné odkúpenie za štyri milióny eur. Cena práv sa podľa pyrenejských médií pohybuje na hranici 10 miliónov eur.

REAL SOCIEDAD a VILLARREAL: Alfred Finnbogason si v nedávno skončenej sezóne vystrieľal korunu pre kráľa strelcov holandskej ligy. To nezostalo bez povšimnutia a o islandského kanoniera v službách Heerenveenu má záujem hneď niekoľko klubov z Anglicka, Talianska a zo Španielska. V prípade pyrenejských záujemcov ide o Real Sociedad a Villarreal.