Main Content

NHL: Rangers vykúpili Richardsov kontrakt, kapitán sa lúči s New Yorkom

sobota, 21. jún 2014 13:05 | Autor: TASR

New York 21. júna (TASR) - Len týždeň po prehre vo finálovej sérii o Stanleyho pohár s Los Angeles Kings sa vedenie zámorského hokejového klubu NHL New Yorku Rangers rozhodlo vykúpiť zo zmluvy elitného útočníka Brada Richardsa. "Jazdci" potrebovali uvoľniť prostriedky pre platový strop a lúčia sa tak so svojim kapitánom, ktorý sa od 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom.

Richards v roku 2011 podpísal deväťročný kontrakt na 60 miliónov dolárov. Rangers mu vyplatia dve tretiny zostávajúcej sumy kontraktu (12,6 milióna dolárov) v priebehu dvanástich rokov, k tomu ešte dostane 8 miliónov na bonusoch. "Posledné dni boli náročné. Milujem Rangers a život v New Yorku a pred divákmi v Madison Square Garden bola vždy radosť hrať. Stretol som tu množstvo kamarátov a na Rangers budem mať len tie najlepšie spomienky," povedal 34-ročný Richards.

Počas troch sezón v drese Rangers odohral Richards 210 zápasov v základnej časti, v ktorých strelil 46 gólov a zaznamenal 151 bodov. V 55 zápasoch v play-off nazbieral 28 bodov. V uplynulej sezóne odohral 82 zápasov v základnej časti s bilanciou 20+31. V play-off nazbieral v 25 zápasov 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií.