Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.6.)

nedeľa, 22. jún 2014 07:56 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

SIEŇ SLÁVY: Najhorúcejšími kandidátmi na uvedenie do Siene slávy sú gólman Dominik Hašek a hviezdni útočníci Peter Forsberg a Mike Modano. Medzi hokejovou smotánkou sa ocitne aj novinár Kevin Allen a hlásateľ Pat Foley.

LOS ANGELES: Aktuálny držiteľ Stanley Cupu z Los Angeles Kings sa nechystá vyplatiť zo zmluvy útočníka Mikea Richardsa. Generálny manažér „kráľov“ Dean Lombardi mal s 29-ročným forwardom pohovor, na ktorom kanadský útočník prisľúbil zlepšenie kondície a stopercentnú pripravenosť pred budúcou sezónou.

ISLANDERS: Vedenie New Yorku Islanders sa nedokázalo dohodnúť na podmienkach novej zmluvy s brankárom Jevgenijom Nabokovom a ruský gólman tak 1. júla poputuje na trh voľných hráčov.

VANCOUVER: Novým koučom Vancouveru Canucks sa stane Willie Desjardins, ktorý sa radil taktiež medzi kandidátov na trénerskú stoličku Pittsburghu Penguins. Desjardins bude v kanadskom tíme oficiálne predstavený budúci týždeň.

NEW JERSEY: Vedenie New Jersey Devils podpísalo ročný dvojcestný kontrakt v hodnote 575 tisíc dolárov s útočníkom Camom Janssenom.

KHL

JAROSLAVĽ: Novou posilou Lokomotivu Jaroslavľ by sa mohol stať útočník New Jersey Devils Andrej Loktionov, ktorý údajne zvažuje návrat do Európy.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: S celkom HKM Zvolen sa rozlúčil Rus Kirill Safronov, ktorý sa dohodol na spolupráci s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy z Amuru Chabarovsk.