Main Content

NBA: Sterlingoví právnici tvrdia, že lekárska správa je podvrh

utorok, 24. jún 2014 15:05 | Autor: TASR

Los Angeles 24. júna (TASR) - Právnici majiteľa basketbalistov Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga v pondelok na súde uviedli, že lekárska správa, podľa ktorej excentrický miliardár trpí v spojitosti s Alzheimerovou chorobou aj miernou formou demencie, je podvrh.

Osemdesiatročný Sterling, ktorý za svoje rasistické vyjadrenia na adresu afro-amerických hráčov dostal od vedenia zámorskej NBA doživotný dištanc a pokutu 2,5 milióna dolárov, tak podľa svojej manželky Shelly nie je schopný rozhodovať o osude klubu. Jej právnici žiadajú, aby ju ako spolumajiteľku sudca určil za jedinú oprávnenú osobu poverenú vyjednávať o budúcnosti organizácie.

Sterlingová tak už učinila pred časom, keď klub podľa nariadenia od vedenia profiligy predala bývalému šéfovi exekutívy softvérového gigantu Microsoft Stevovi Ballmerovi za dve miliardy dolárov. S predajom pôvodne súhlasil aj samotný Sterling, ale neskôr si svoje rozhodnutie rozmyslel a celú záležitosť dal na súd.

Jeho právnik Maxwell Blecher vyhlásil, že Sterling je v dobrom zdravotnom stave a je schopný prijímať rozhodnutia ohľadne klubových záležitostí.