Main Content

Hádzaná: Tatran čaká žreb, Benko: "Nezáleží na súperovi, cieľom je postup"

streda, 25. jún 2014 21:05 | Autor: TASR

Prešov 25. júna (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa po štvrtkovom žrebe vo Viedni dozvedia meno svojho súpera v semifinále kvalifikačného turnaja Ligy majstrov. Prešovčania nemajú v druhom koši vytúženého súpera a podľa generálneho manažéra Tatrana Branka Benka je prioritou postup z kvalifikácie.

Prešovčania budú v treťom koši, súperom zverencov Petra Dávida bude jeden z trojice Vojvodina Novi Sad, FC Porto alebo Haslum HK z Nórska. "My sa musíme zodpovedne pripraviť na kvalifikáciu a dosiahnuť v nej čo najlepší výsledok. Určite chceme postúpiť a nezáleží nám na tom, koho dostaneme," netají ambície generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko.

Pre Prešovčanov sú všetky tri tímy veľkou neznámou. "Teraz je obdobie, kedy v mužstvách nastávajú viaceré zmeny. Tie tri tímy, z ktorých bude jeden náš súper, príliš nepoznáme. Naším cieľom ale zostáva postup," uviedol Benko pre TASR.

Kvalifikačné zápasy Ligy majstrov sú na programe 6. a 7. septembra. Z troch turnajov so štyrmi účastníkmi postúpi po semifinále a finále do hlavnej fázy iba ich víťaz. Neúspešné celky dostanú ešte šancu pokračovať v kvalifikácii Pohára EHF.