Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.6.)

piatok, 27. jún 2014 08:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

VANCOUVER: Vancouver Canucks sa naďalej snaží vymeniť útočníka Ryana Keslera, ktorý je na základe svojej no-trade klauzuly zatiaľ ochotný prestúpiť len do Chicaga Blackhawks alebo Anaheimu Ducks.

PHILADELPHIA: Meniť pôsobisko by mohol aj útočník Vincent Lecavalier, ktorý by mal opustiť Philadelphiu, pensylvánsky celok má problémy vtesnať sa do platového stropu.

LOS ANGELES: Gólman aktuálneho držiteľa Stanley Cupu Los Angeles Kings, Jonathan Quick, podstúpil úspešnú operáciu zápästia. Jeho rekonvalescencia by mala trvať 10-12 týždňov. Americký brankár by tak bez väčších problémov mal stihnúť začiatok predsezónneho prípravného kempu „kráľov“.

LOS ANGELES: V tíme Los Angeles Kings bude nasledujúcich sedem rokov pôsobiť slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý by si mal podľa novej zmluvy ročne prísť na 4,875 miliónov dolárov.

TAMPA BAY: Dres Tampy Bay Lightning bude naďalej obliekať útočník Ryan Callahan, ktorý sa s floridským celkom dohodol na predĺžení kontraktu o šesť rokov s ročným príjmom zaručujúcim 5,8 miliónov dolárov.

TAMPA BAY: Na novej zmluve sa s „Bolts“ dohodol aj útočník J.T. Brown, ktorý podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 1,9 miliónov USD.

TAMPA BAY: Naopak, s „Bolts“ sa lúči forward Ryan Malone, ktorého vedenie klubu vyplatilo z posledného roku jeho kontraktu.

EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oilers do svojho tímu priviedlo zadáka Nikitu Nikitina, ktorý prišiel z Columbusu Blue Jackets výmenou za tohtoročnú draftovú voľbu v piatom kole. Ruský bek sa s kanadským tímom okamžite dohodol na podmienkach dvojročnej zmluvy v hodnote 9 miliónov amerických dolárov.

EDMONTON: Nikitin by nemal byť poslednou posilou „olejárov“ v defenzíve. Vedenie kanadského celku má údajne záujem o Deryka Engellanda z Pittsburghu Penguins a Marka Faynea, ktorý naposledy pôsobil v New Jersey Devils.

PITTSBURGH: Organizáciu Pittsburghu Penguins už má svojho nového trénera. Hlavným koučom „tučniakov“ bude Mike Johnston, ktorý sa s americkým celkom dohodol na trojročnom kontrakte.

PITTSBURGH: Obranca Matt Niskanen nepredĺži kontrakt s Pittsburghom Penguins a vyskúša si svoju hodnotu na trhu s voľnými hráčmi. Túto informáciu potvrdil hráčov agent Neil Sheehy.

KHL

MYTIŠČI: Zadák Matt Gilroy opúšťa zámorie a stane sa novou posilou ruského celku Atlant Mytišči, ktorý sa s ním dohodol na ročnej spolupráci.

LEV: S Kontinentálnou hokejovou ligou sa lúči útočník Jakub Klepiš, útočník HC Lev Praha, ktorý sa na novej zmluve dohodol s účastníkom švédskej najvyššej hokejovej súťaže z Färjestadu.

TOGLIATTI: Novou posilou Lady Togliatti sa stal slovenský reprezentačný obranca Karol Sloboda, ktorý sa s vedením ruského celku dohodol na ročnom kontrakte.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

BANSKÁ BYSTRICA: V nasledujúcom ročníku na extraligový ľad našej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže nevykorčuľuje talentovaný útočník Mário Lunter, ktorý sa stal novou posilou bratislavského Slovana.

BANSKÁ BYSTRICA: Tím „baranov“ z Banskej Bystrice opúšťa aj forward Radomír Heizer, ktorý sa sťahuje do českej najvyššej hokejovej súťaže, kde bude hájiť farby HC Energie Karlovy Vary.