Main Content

Futbal: Manchester United získal talentovaného obrancu Lukea Shawa (2)

piatok, 27. jún 2014 18:05 | Autor: TASR

Manchester 27. júna (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United získal do svojich služieb obrancu Lukea Shawa zo Southamptonu.

"Červení diabli" zaplatili za osemnásťročného ľavého beka, ktorý patrí k najtalentovanejším futbalistom na "ostrovoch", údajne až 46 miliónov dolárov a podpísali s ním štvorročný kontrakt.

"Som nadšený, že som sa pripojil k Manchestru United. V Southamptone som bol od svojich ôsmich rokov a chcem sa všetkým v klube i fanúšikom poďakovať za všetko, čo pre mňa spravili. Teším sa na novú kapitolu v mojom živote a na to, čo sa naučím od svetových hráčov a trénerov v klube," uviedol.

Shaw má napriek svojmu mladému veku na konte už 60 zápasov v Premier League. V anglickom drese sa predstavil aj na prebiehajúcich MS v Brazílii, keď ako striedajúci hráč naskočil do záverečného skupinového zápasu s Kostarikou (0:0).

"Luke je veľmi talentovaný, mladý ľavý obranca s obrovským potenciálom. Za posledné roky sa veľmi zlepšil a má všetky parametre na to, aby sa z neho stal jeden z najlepších hráčov," uviedol asistent trénera Manchestru Ryan Giggs.

Pre United je to už druhá letná posila, vo štvrtok sa klubu upísal španielsky stredopoliar Ander Herrera. Informovala agentúra AP.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 5. odsek.