Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.6.)

nedeľa, 29. jún 2014 02:29 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

NEW JERSEY: Najväčšími záujemcami o služby legendárneho gólmana New Jersey Devils Martina Brodeura sú údajne Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Chicago Blackhawks a Pittsburgh Penguins.

DETROIT: Skúsený krídelník Daniel Alfredsson ešte stále nezaujal definitívne stanovisko ohľadom jeho budúcnosti. Švédsky útočník sa rozhoduje medzi ukončením kariéry a pokračovaním v zámorskej National Hockey League. Jeho minuloročný zamestnávateľ z Detroitu Red Wings má o služby švédskeho reprezentanta naďalej záujem.

WASHINGTON: Bieloruský útočník Michail Grabovskij si bude musieť hľadať pravdepodobne nové pôsobisko. Jeho agent sa nedokáže dohodnúť s vedením Washingtonu Capitals na predĺžení kontraktu. 30-ročný center od svojho zamestnávateľa údajne požaduje ročnú zmluvu s platom pohybujúcim sa okolo piatich miliónov dolárov.

TORONTO: Defenzívne rady Toronta Maple Leafs vystuží zadák Roman Polák, ktorý prichádza zo Saint Louis Blues výmenou za Carla Gunnarssona. Vedenie Toronta sa taktiež vzdalo 94. voľby v tohtoročnom drafte.

CHICAGO: S vedením Chicaga Blackhawks sa na novej dvojročnej zmluve dohodol útočník Jeremy Morin, ktorý si počas nasledujúcich dvoch rokov finančne vylepší o 1,6 miliónov USD.

CALGARY: Chicago Blackhawks sa rozlúčilo s útočníkom Brandonom Bolligom, ktorý bol vymenený do Calgary Flames za celkovú 83. pozíciu v tohtoročnom drafte.

WINNIPEG: Vedenie Winnipegu Jets je ochotné vzdať sa práv na ruského útočníka Alexandra Burmistrova, ktorý v súčasnosti pôsobí v ruskej Kazani.

KHL

LEV: Všetko nasvedčuje tomu, že jediný český účastník Kontinentálnej hokejovej ligy, HC Lev Praha, nevstúpi do nasledujúcej sezóny 2014/2015. Vedenie českého celku má finančné problémy. Konečná definitíva by mala padnúť v pondelok.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Cennú posilu získala do svojich radov hokejová Nitra, ktorá sa na ročnom kontrakte dohodla s útočníkom Jurajom Štefankom.