Main Content

NHL: Gagner zažil v priebehu nedele dve výmeny, nakoniec zakotvil v Arizone

pondelok, 30. jún 2014 12:05 | Autor: TASR

Edmonton 30. júna (TASR) - Hektickú nedeľu má za sebou kanadský hokejový útočník Sam Gagner, ktorý v priebehu niekoľkých hodín dvakrát zmenil dres v zámorskej NHL. Najprv ho klub Edmonton Oilers vymenil do Tampy Bay za krídelníka Teddyho Purcella, následne ho vedenie Lightning poslalo do tímu Arizona Coyotes, kam odišiel spolu s B.J. Crombeenom za voľbu v 6. kole budúcoročného vstupného draftu.

V osobe 24-ročného Gagnera získali "kojoti" konštruktívneho stredného útočníka schopného nastupovať v prvom, respektíve druhom útoku. V ňom nahradí veterána Mikea Ribeira, ktorého Arizona po nepresvedčivých výkonoch a z disciplinárnych dôvodov vykúpila v sobotu zo zmluvy. "Máme obrovskú radosť, že sme získali tak mladého a talentovaného centra," uviedol na adresu novej posily generálny manažér Coyotes Don Maloney. "Sam je inteligentný, charakterný a šikovný hokejista, ktorého sme hľadali. Verím, že u nás bude jeho výkonnostný rast pokračovať," citovali ho zámorské médiá. Gagner päťkrát za sebou pokoril 40-bodovú hranicu, v uplynulom ročníku si v 67 zápasoch pripísal 37 bodov za 10 gólov a 27 asistencií.

Oilers plánujú zaplniť uvoľnené miesto v strede druhého útoku nemeckým mladíkom Leonom Draisaitlom, ktorého draftovali cez víkend z celkového 3. miesta. "Blesky" z Tampy Bay síce stratili Purcella, no získali draftovú voľbu a najmä si uvoľnili priestor pod platovým stropom. To indikuje, že plánujú byť aktívni na trhu s voľnými hráčmi, ktorý sa otvorí v utorok.