Main Content

NHL: Buffalo si upísalo Giontu, vracia sa Moulson (2)

utorok, 1. júl 2014 22:05 | Autor: TASR

Buffalo 1. júla (TASR) - Najslabší tím uplynulého ročníka hokejovej NHL Buffalo Sabres vystužil svoje ofenzívne rady o útočníkov Briana Giontu a Matta Moulsona. Podľa TSN podpísal doterajší kapitán Montrealu Gionta ako neobmedzený voľný hráč s predstaviteľmi "šabieľ" trojročný kontrakt v celkovej hodnote 12,75 milióna dolárov. Moulson sa vracia do Buffala po necelom roku, jeho zmluva znie na 5 rokov a 25 miliónov dolárov.

Gionta strávil uplynulých päť sezón v Montreale, posledné štyri mal na drese "céčko". V drese Canadiens bral ročne 5 miliónov USD. Predtým pôsobil sedem rokov v New Jersey Devils. Skúsený, 35-ročný krídelník, ktorý v minulej sezóne nazbieral v 81 zápasoch 40 bodov za 18 gólov a 22 asistencií, bude mať za úlohu veliť omladenému mužstvu Sabres a pokúsiť sa ho priviesť do play off.

Tridsaťročný Moulson hral za Buffalo krátko v sezóne 2013/2014, keď ho Sabres získali z NY Islanders výmenou za Thomasa Vaneka. Ročník však dokončil v Minnesote, kam ho klub poslal pred prestupovou uzávierkou. V 75 zápasoch uplynulej sezóny nastrieľal ľavý krídelník 23 gólov a pripojil k nim 28 asistencií.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o 3. odsek.