Main Content

NHL: Florida posilnila svoj útok o J. Jokinena, Bollanda i Thorntona

utorok, 1. júl 2014 22:05 | Autor: TASR

Sunrise 1. júla (TASR) - Kvinteto hráčov prilákal do svojich radov po otvorení voľného trhu klub NHL Florida Panthers. "Panteri" si upísali útočníkov Jussiho Jokinena, Davida Bollanda, Shawna Thorntona, Dereka MacKenzieho ako i brankára Ala Montoyu. Informovala o tom oficiálna internetová stránka zámorskej hokejovej profiligy.

Aby Florida získala 28-ročného Bollanda, musela ho poriadne preplatiť. Defenzívny center, ktorý získal meno pôsobením v Chicagu a minulý ročník obliekal dres Toronta, podpísal s Panthers päťročnú zmluvu s priemerným sezónnym zárobkom 5,5 milióna dolárov.

O tri roky starší Jokinen kývol na štvorročný kontrakt, ktorý mu zabezpečný ročný príjem 4 milióny USD. Fínsky útočník dosiahol vo vlaňajšom ročníku v Pittsburghu po boku Sidneyho Crosbyho svoju druhú najvyššiu bodovú produkciu v NHL, v 81 zápasoch zaznamenal 21 gólov a 36 asistencií.

Thornton uzavrel s Panthers dvojročný a MacKenzie ročný kontrakt. Obaja by mali v tíme zaujať miesta v treťom, respektíve štvrtom útoku. Brankár Montoya sa upísal Floride na dva roky.