Main Content

NHL: Canadiens získali veterána Malhotru, Gilberta a mladíka Sekáča (2)

utorok, 1. júl 2014 22:05 | Autor: TASR

New York 1. júla (TASR) - Prvým hokejistom, ktorý získal nový angažmán po otvorení trhu s voľnými hráčmi v NHL, bol veterán Manny Malhotra. Tridsaťštyriročný center sa na rok upísal klubu Montreal Canadiens.

Podľa portálu tsn.ca si Malhotra v najbližšej sezóne zarobí 850-tisíc dolárov. Skúsený Kanaďan strávil minulý ročník v drese Caroliny, za ktorú odohral v základnejč asti 69 stretnutí s bilanciou 7 gólov a 6 asistencií. V minulosti pôsobil aj v NY Rangers, Dallase, Columbuse, San Jose a Vancouveri.

Canadiens okrem Malhotru získali do útoku aj českého mladíka Jiřího Sekáča. Hráč, ktorý upútal svojimi výkonmi v drese pražského Leva, podpísal s predstaviteľmi najúspešnejšieho klubu NHL dvojročnú dvojcestnú zmluvu. Účastník tohtoročných MS v Minsku sa v mužstve stretne s krajanom a ďalším kladnianskym odchovancom Tomášom Plekancom. "V Montreale sa mi veľmi páčia predstavy vedenia i prostredie," uviedol pre hokej.cz Sekáč.

"Habs" zároveň vystužili svoju obranu o Toma Gilberta, ktorý doteraz pôsobil na Floride. Dohodol sa na dvojročnom kontrakte, za sezónu zarobí 2,8 milióna dolárov. Zmluvu s Montrealom o ďalší rok predĺžil Mike Weaver (1,75 milióna USD).

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek.