Main Content

NHL: Komarov a Frattin sa vrátili do Toronta, klub si upísal aj Robidasa

utorok, 1. júl 2014 22:05 | Autor: TASR

Toronto 1. júla (TASR) - Trojicu hokejistov získal po otvorení trhu s voľnými hráčmi klub NHL Toronto Maple Leafs. "Javorové listy" uzavreli trojročný kontrakt s obrancom Stephanom Robidasom a do mužstva sa vrátili útočníci Leo Komarov a Matt Frattin.

Tridsaťsedemročný Robidas by si podľa TSN mal ročne zarobiť 3 milióny dolárov. Ostrieľaný bek strávil uplynulý ročník vo farbách Dallasu a Anaheimu, celkovo v ňom pre zranenia odohral iba 38 zápasov, v ktorých nazbieral päť gólov a rovnaký počet asistencií. Jeho smola vyvrcholila vo vyraďovačke, počas ktorej si zlomil pravú nohu. V minulosti obliekal aj dresy Chicaga či Montrealu.

Fínsky útočník Komarov sa vracia do šatne Leafs po ročnej prestávke. Za Toronto odohral 27-ročný krídelník v lockoutom skrátenej sezóne 2012/2013 42 stretnutí, následne odišiel späť do KHL, keď posilnil Graňákovo Dinamo Moskva. Maple Leafs však nestratili záujem o jeho služby a teraz s ním uzavreli štvorročnú zmluvu, ktorá mu ročne garantuje 2,95 milióna dolárov. Podpis prišiel iba pár minút po tom, čo kanadský klub získal vďaka výmene útočníka Matta Frattina, Columbusu za neho daroval Jerryho D'Amiga a siedmokolovú voľbu v budúcoročnom drafte. Frattin už v organizácii Maple Leafs pôsobil v rokoch 2010-2013.