Main Content

Hokej: Banská Bystrica angažovala legionárov Nicastra a Wiikmana

streda, 2. júl 2014 18:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica 2. júla (TASR) - Vedenie hokejového extraligistu HC'05 Banská Bystrica sa dohodlo na spolupráci s dvojicou legionárov Maxom Nicastrom a Miikom Wiikmanom. Informoval oficiálny web.

Dvadsaťštyriročný Američan Nicastro pôsobil naposledy v nižšej zámorskej súťaži ECHL v klube Toledo Wallexe, v uplynulej sezóne odohral 25 zápasov aj v drese Grand Rapids Griffins v AHL, kde bol spoluhráčom Slováka Tomáša Tatara. Predtým pôsobil v univerzitnom tíme Bostonu. V roku 2008 ho draftoval v 3. kole z 91. miesta Detroit, do profiligy sa však neprepracoval.

Post jednotky po odchádzajúcom Zaneovi Kalembovi by mal zastať fínsky brankár so švédskymi koreňmi Miika Wiikman. Uplynulú sezónu síce odštartoval až v tretej najvyššej fínskej lige, no následne sa prepracoval opäť do elitnej Liigy v drese tímu SaiPa Lappenranta a neskôr aj Jokeritu Helsinki. V minulosti chytával v najvyššej domácej súťaži pravidelne za Ilves, Lukko Rauma, majstrovskú sezónu zažil v Hämeenlinne. V zámorí sa presadil v AHL v Hartforde a San Antoniu.