Main Content

Futbal-EL: Trnava už na Malte, na poslednú chvíľu vypadol z nominácie Vyskočil

streda, 2. júl 2014 18:05 | Autor: TASR

La Valletta 2. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sú už v dejisku štvrtkového zápasu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na Malte, kde si zmerajú sily s miestnym tímom FC Hibernians. Tréner Juraj Jarábek má k dispozícii pätnásť futbalistov vrátane dvoch brankárov, nemôže sa však spoliehať na služby skúseného Martina Vyskočila.

Český útočník vypadol na poslednú chvíľu neplánovane z nominácie, keď na stredajší ranný zraz tímu pred odletom prišiel s dlahou na ruke. "Milan Bortel odkopával loptu, ktorá ma trafila do ruky a vyvrátila ju. Mám prasknutú kosť v zápästí. Lekári hovoria zhruba o dvojtýždňovej vynútenej pauze," povedal pre oficiálny web "bílych andelov" Vyskočil.

Po zranení sa vracia do zostavy Spartaka Ivan Schranz, ktorého trápilo zranenie v oblasti spodného brucha a triesla od posledného duelu uplynulej sezóny proti Slovanu Bratislava. "Nateraz to ustúpilo, takže verím, že budem môcť hrať. Lekári hovorili, že keby sa bolesti vrátili, podstúpim laparoskopickú operáciu," povedal Schranz. Tréner Jarábek by mal mať k dispozícii už aj talentovaného stredopoliara Nikolasa Špaleka, s ktorým klub podpísal trojročný kontrakt po prestupe z Nitry iba v utorok.

Výkop úvodného stretnutia je na programe vo štvrtok o 20.00 h, odvetu odohrajú Trnavčania vzhľadom na výstavbu nového domovského stánku City aréna o týždeň neskôr v Zlatých Moravciach.

Nominácia Spartaka na zápas proti FC Hibernians:

brankári: Strapák, Kneževič

hráči v poli: Janečka, Siva, Tóth, Bortel, Čonka, Chovanec, Kuzma, Vlasko, Sabo, Špalek, Mikovič, Mikinič, Schranz