Main Content

NHL: Kontiola mieri do Toronta, musí sa však vykúpiť spod zmluvy v Čejlabinsku

štvrtok, 3. júl 2014 17:05 | Autor: TASR

Toronto 3. júla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs je blízko k podpisu ročnej zmluvy s Petrim Kontiolom. Fínsky center má však platný kontrakt s tímom KHL Traktor Čeljabinsk, čo zatiaľ bráni jeho prestupu z Ruska do Kanady.

Informáciu priniesol portál sportsnet.ca, podľa ktorého bude musieť Kontiola z vlastného vrecka zaplatiť približne 600.000 dolárov, aby sa vykúpil spod zmluvy. Ak ho klub uvoľní, uzavrie ročnú dohodu s "javorovými listami". V priebehu týždňa už predĺžilo vedenie kanadského klubu kontrakt s jeho krajanom Leom Komarovom, ktorému nová štvorročná zmluva vynesie 11,8 milióna dolárov.

Dvadsaťdeväťročný Kontiola pôsobil uplynulých päť rokov v KHL, kde obliekal dresy Čeljabinska a Metallurgu Magnitogorsk. V profilige odohral doposiaľ len 12 stretnutí v drese Chicaga, ktoré ho v roku 2004 draftovalo v 7. kole zo 196. miesta. V posledných rokoch je pravidelnou súčasťou reprezentačného výberu Suomi, s ktorým hral na piatich svetových šampionátoch. Okrem množstva osobných ocenení na veľkom fóre má v zbierke z MS dve strieborné medaily a olympijský bronz z tohtoročného turnaja pod piatimi kruhmi v Soči.