Main Content

Hokej: Do B. Bystrice Biro s Preisingerom, klub si udržal kvarteto útočníkov

štvrtok, 3. júl 2014 21:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica 3. júla (TASR) - Slovenský hokejista Michal Hudec bude naďalej pokračovať v drese extraligistu HC'05 Banská Bystrica. Vedenie klubu si udržalo aj ďalšie trio útočníkov a získalo Mareka Bira z Piešťan spoločne s Miroslavom Preisingerom z bratislavského Slovana. Skúšobný pobyt pod Urpínom absolvuje Erik Nitriansky.

Okrem skúseného Hudeca, ktorý bol aj v uplynulej sezóne jedným z lídrov ofenzívy "baranov", si bystrický dres oblečie aj Lukáš Handlovský, Rastislav Konečný a Petr Kafka. Novicmi v tíme trénera Miroslava Chudého sú obrancovia Biro s Nitrianskym, útočné rady doplnil Preisinger, ktorý ako hráč Slovana Bratislava pôsobil v poslednom ročníku na farme v extraligovej Skalici. Vedenie klubu sa nedávno dohodlo na spolupráci aj s dvojicou legionárov - Američanom Maxom Nicastrom a fínskym brankárom so švédskymi koreňmi Miikom Wiikmanom. Nitriansky je na skúške z druholigového Liptovského Mikuláša.

Bystričania absolvovali v rámci prvej časti letnej prípravy na suchu sústredenie na chorvátskom ostrove Hvar. Po návrate z dovoleniek hráči vykorčuľujú na ľad v druhej polovici júla. Mužstvo sa zúčastní na tradičnom letnom turnaji Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene (14. - 16. augusta), kde si zmeria sily s rumunským celkom hrajúcim nadnárodnú MOL ligu Corona Brašov, domácim Zvolenom a poľským klub GKS Tychy. V rámci ďalšej prípravy sa Bystričania stretnú aj so Slovanom Bratislava a absolvujú turnaj vo Švajčiarsku rovnako ako v uplynulých dvoch rokoch. Tam narazia na švédsky Rögle BK, ruského účastníka KHL Torpedo Nižnij Novgorod a domáce tímy HC Thurgau, SC Lagenthal, HC Ambri-Piotta a HC Lausanne.

V prvom kole Tipsport extraligy 2014/2015 nastúpia "barani" 12. septembra v tradičnom stredoslovenskom derby proti Zvolenu.