Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (4.7.)

piatok, 4. júl 2014 08:56 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (4.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (4.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

VANCOUVER: Najbližšie dva roky strávi vo Vancouveri Canucks český útočník Radim Vrbata, ktorý sa s vedením kanadského celku dohodol na spolupráci vo výške 10 miliónov dolárov.

TORONTO: Toronto Maple Leafs získalo do svojich radov fínskeho útočníka Petriho Kontiolu, ktorý do zámoria prichádza z KHL. Fínsky center sa s vedením kanadského mančaftu dohodol na ročnom kontrakte, ktorý 29-ročnému forwardovi zaisťuje príjem vo výške 1,1 milióna USD.

TORONTO: Kontiola sa v tíme Maple Leafs stretne aj s Mikeom Santorellim, ktorý sa „javorovým listom“ upísal na jeden rok za 1,5 miliónov amerických dolárov.

PHILADELPHIA: Ročnú zmluvu v hodnote jedného milióna dolárov podpísal s vedením Pittsburghu Penguins útočník Steve Downie, ktorý prichádza z tímu odvekého rivala z Philadelphie Flyers.

PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers podpísala ročné kontrakty s hráčmi Nickom Schultzom, Zackom Stortinim, Andrewom Gordonom a Jasonom Akesonom. Pensylvánsky celok získal zo San Jose Sharks taktiež útočníka Tya McGinna, opačným smerom putovala tretia voľba v budúcoročnom drafte.

CAROLINA: Novou posilou Caroliny Hurricanes sa stal útočník Jay McClement, ktorý sa s vedením klubu dohodol na ročnej zmluve s príjmom zaručujúcim jeden milión USD.

CAROLINA: Staro-novou tvárou v kabíne Caroliny Hurricanes bude zadák Tim Gleason, ktorý sa po krátkej anabáze v Toronte Maple Leafs vracia do svojho predchádzajúceho pôsobiska minimálne na rok za 1,2 miliónov amerických dolárov.

KHL

MYTIŠČI: Útočník Mattias Tedenby sa stane novou posilou Atlantu Mytišči. Švédsky forward sa mal stať pôvodne posilou HC Lev Praha, no český celok skončil svoje pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige kvôli finančným problémom. Atlant posilní aj trojica ďalších „levov“ Atte Engren, Ondřej Němec a Petr Vrána.

ČEĽABINSK: Bieloruský krídelník Andrej Kosticyn bude aj v budúcej sezóne obliekať dres Traktora Čeľabinsk. S ruským celkom sa dohodol na predĺžení zmluvy o jeden rok.

PETROHRAD: Anton Volčenkov podľa všetkého opustí zámorie a odíde do Kontinentálnej hokejovej ligy. Bývalý zadák New Jersey Devils by sa mal stať novou posilou SKA Petrohrad.

KAZAŇ: Ruská Kazaň získala do svojich radov útočníkov Justina Azeveda z HC Lev Praha a Oscara Möllera zo Skelleftey. AK Bars má tak o jedného legionára viac, než je povolené. Začína sa špekulovať o tom, že klub opustí Tim Stapleton.

JUGRA: S tímom Jugry Chanty-Mansijsk sa nerozlúčil len slovenský obranca Tomáš Starosta, ale taktiež Čech Radek Smoleňák a fínsky útočník Veli-Matti Savinainen.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Dres Dukly Trenčín bude v budúcej sezóne obliekať aj 23-ročný obranca Ondrej Zošiak. Detaily jeho zmluvy neboli zverejnené.

B. BYSTRICA: Novou posilou tímu HC’05 Banská Bystrica sa stal brankár Miika Wiikman, ktorý prichádza zo Škandinávie. Celok „baranov“ posilní aj Američan Max Nicastro, ktorý by mal vďaka svojim 191 centimetrom dodať banskobystrickej obrane potrebnú tvrdosť.

NITRA: Amerického obrancu bude mať na svojej súpiske aj hokejová Nitra, ktorá do svojho tímu priviedla beka Mikea Becka, ktorý naposledy pôsobil v dánskej najvyššej hokejovej súťaži.