Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.7.)

sobota, 5. júl 2014 08:27 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

OTTAWA: Novou posilou Ottawy Senators sa stal útočník David Legwand, ktorý sa s celkom z hlavného mesta Kanady dohodol na dvojročnej zmluve, ktorá mu počas tohto obdobia zaručí príjem vo výške šiestich miliónov dolárov.

VANCOUVER: Zack Kassian naďalej ostáva súčasťou organizácie Vancouveru Canucks. S kanadským celkom sa dohodol na dvojročnom predĺžení spolupráce v celkovej hodnote 3,5 miliónov dolárov. Dres „kosatiek“ si bude v budúcej sezóne obliekať aj Yannick Weber.

TAMPA BAY: Kontrakt so svojím zamestnávateľom predĺžil aj český zadák Andrej Šustr, ktorý sa Tampe Bay Lightning upísal na jeden rok, bližšie informáce ohľadom jeho nového kontraktu neboli zverejnené.

KHL

VLADIVOSTOK:
Útočník Enver Lisin sa dohodol na ročnom kontrakte s predstaviteľmi ruského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy z Admiralu Vladivostok.

RIGA: Dinamo Riga sa lúči s jedným zo svojich najlepších hráčov. Lotyšskú metropolu opúšťa center Kyle Wilson, ktorý sa stal novou posilou Traktora Čeľabinsk.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Celok HKM Zvolen sa bude môcť aj v nasledujúcej sezóne v bránkovisku opierať o gólmana Mareka Šimka, ktorý sa s vedením klubu dohodol na novej ročnej zmluve.

B. BYSTRICA: Novými posilami tímu HC’05 Banská Bystrica sa stali Marek Biro a Miroslav Preisinger. Pod Urpínom bude na skúške pôsobiť aj Erik Nitriansky.