Main Content

Novinky z MS 2014 v Brazílii (10.7.)

štvrtok, 10. júl 2014 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z MS 2014 v Brazílii (10.7.)
Novinky z MS 2014 v Brazílii (10.7.) | zdroj: © TASR

Futbalové šialenstvo zvané MS vo futbale je v plnom prúde. V našej novej rubrike vám priblížme každodenné dianie na brazílskych trávnikoch a v zákulisí šampionátu.

Argentína je vo finále

V nočnom semfinálovom zápase remizovali v riadnom hracom čase Argentínčania s Holandskom 0:0, v predĺžení sme gól taktiež nevideli a o postupujúcom tak rozhodli pokutové kopy. Šťastnejší boli Messi a spol., ktorí vyhrali 4:2 na 11m a sily si tak v nedeľnom finále zmerajú s Nemeckom. Holanďania nastúpia v sobotu v zápase o tretie miesto proti domácim Brazílčanom.

Brazília potrebuje podporu fanúšikov

Kapitán brazílskej reprezentácie Thiago Silva v jednom z rozhovorov pre brazílske médiá povedal, že Kanárici potrebujú v boji o tretie miesto podporu fanúšikov viac, ako kedykoľvek predtým. Brazílčania sú po prehre 1:7 psychicky zdecimovaní, no do sobotného zápasu o cenný kov je ešte dostatok času na pozbieranie posledných fyzických a psychických síl.

Gomez pochválil spoluhráčov

Útočník Mario Gomez pochválil svojich nemeckých krajanov za utorkový výkon v zápase proti Brazílii (7:1). Výkon NationaElf bol podľa slov útočníka talianskej Fiorentiny jednoducho perfektný a takmer bezchybný.

Kahn vzdal poctu Mourinhovi

Nemecká brankárska legenda Oliver Kahn pochválila portugalského trénera Josého Mourinha. Kahn narážal hlavne na to, že kontroverzný kouč dokázal za pomerne krátky čas v Reale Madrid respektíve Chelsea výrazne pomôcť k zlepšeniu nemeckých reprezentantov Samiho Khediru a Andrého Schurrleho.

Scolariho budúcnosť je nejasná

Budúcnosť trénera Luiza Felipeho Scolariho na lavičke Brazílie po MS je momentálne neistá. Miestne médiá však špekulujú o tom, že drvivá porážka Nemeckom Scolarimu odpustená nebude a po zápase o tretie miesto vo svojej funkcii skončí.

Neymar sa zotavuje dobre

Vedenie FC Barcelona informovalo, že brazílska hviezda Neymar sa zotavuje zo zlomeniny bedrového stavca dobre a pomerne rýchlo, no hráč s určitosťou nenastúpi na sobotný duel Kanárikov o tretie miesto.

Brazília musí získať bronz

Brazílska futbalová legenda Ronaldo si myslí, že jeho krajania jednoducho musia vyhrať zápas o tretie miesto, pretože si vie len ťažko predstaviť, čo by po prípadnom neúspechu v súboji o medaile v brazílskych uliciach nasledovalo.

Mourinho sa zastal Davida Luiza

Tréner Chelsea José Mourinho nesúhlasil s vlnou kritiky, ktorá sa po zápase Brazília – Nemecko (1:7) zosunula na jeho ex- zverenca Davida Luiza. Special One priznal, že „Geezer“ odohral rovnako ako jeho spoluhráči hrozný zápas, no rozhodne nebol jediný, kto to Kanárikom v osudný večer kazil.