Main Content

Box: Mayweather súhlasil s odvetným duelom s Maidanom

piatok, 11. júl 2014 11:05 | Autor: TASR

Las Vegas 11. júla (TASR) - Doteraz nezdolaný americký boxer Floyd Mayweather súhlasil s "odvetným" súbojom s Argentínčanom Marcosom Maidanom. Ten ho v máji v prvom dueli potrápil viac, než sa všeobecne očakávalo. Duel sa má podľa agentúry AP uskutočniť 13. septembra v MGM Grand Hotel & Kasíno v Las Vegas.

Tridsaťsedemročný Mayweather, desaťnásobný šampión piatich divízií, predĺžil svoju nezdolanosť, keď Maidanu zdolal výrokom rozhodcov (114:114, 117:111 a 116:112). K svojmu WBC titulu si tak pridal aj opasok organizácie WBA. Napriek tomu však zostávajú pochybnosti, či si tento titul zaslúži. Mayweather totiž v štvrtom kole padol a to sa mu stalo prvýkrát v jeho profesionálnej kariére. Sám Američan priznal, že to bol veľmi tesný súboj.

"Ak budú fanúšikovia na tom trvať, tak zopakujem duel, aby som potvrdil, že som stále najlepší. Je to ťažký protivník, ale nebojím sa ho a ďalším triumfom zlomím hlasy kritikov," vyhlásil vtedy Mayweather, ktorý si drží stále stopercentnú bilanciu v profiringu (46-0, z toho 26-krát K.O.).

Maidana po májovom dueli povedal, že si myslel, že nad Mayweatherom zvíťazil. Rozhodcovia však tvrdili opak. "Nebol až taký silný," poznamenal Argentínčan, ktorý z 39 profisúbojov vyhral 35.