Main Content

Futbal-CL: Látala potešil Skvašík, sklamali ho Tofiloski, Sekulič a Ostojič

nedeľa, 13. júl 2014 12:05 | Autor: TASR

Košice 12. júla (TASR) - Po zápase v košickom Čermeli medzi domácim MFK a Banskou Bystricou nemal dôvod na radosť hlavný tréner Radoslav Látal. Podľa jeho slov hráči, na ktorých bola postavená hra v minulej sezóne a o ich výkony by sa mal tím opierať i v novej, "vybuchli" a absolútne ho sklamali. Brankár Darko Tofiloski a obrancovia Boris Sekulič, Ivan Ostojič boli terčom jeho kritiky. Jediný hráč, ktorý ho potešil svojím výkonom, bol stredopoliar Jozef Skvašík.

"Nemali sme dobrú prípravu a výkony neboli dobré už v Rakúsku na hernom sústredení. Tak ako niektorí hráči pristúpili k príprave, tak dnes sa to odzrkadlilo na ihrisku. Ako Tofiloski či Sekulič, ktorí ustavične pomýšľajú na odchody, na príchody. Diskutovali spolu, poriadne netrénovali, Tofiloski odtrénoval šesť tréningov, vôbec sa nepripravoval. Futbal ma určitú náväznosť, nejakú spojitosť a bohužiaľ, to čo dali príprave oni, tak sa to dnes vrátilo. Po zápase som povedal hráčom v kabíne, že futbal sa oklamať nedá: Tak ako ste niektorí ku príprave pristúpili, oklamali ste ju a tak sa vám to vracia," konštatoval rozhorčene hlavný kormidelník MFK Košice.

Košičanom nevyšiel zámer zvíťaziť v úvodnom kole Fortuna ligy a nevytvorili si ani pohodu pred štvrtkovým duelom 2. predkola EL s českým Libercom. "Priznám sa, že do zápasu sme išli s cieľom vyhrať a vytvoriť si v kabíne psychickú pohodu pred zápasom EL s Libercom. V duši som cítil, že nie sme pripravení tak, ako v zime. Príprava totiž nebola dobrá a cítil som, že počas nej bolo množstvo problémov. Riešilo sa veľa vecí a nie tréningy, každý mal svoju hlavu a netrénovalo sa poctivo. To sa nám vypomstilo," uviedol český kormidelník na lavičke MFK.

Košičanov trápia zranenia dvoch hrotových hráčov (Oumar Diaby, Nermin Haskič) a po prvý raz zasiahol do zápasu Slovinec Ajdin Redžič. "Ajdin to mal ťažké, sklepával niektoré súboje a robil to, čo som od neho vyžadoval. Musíme však hovoriť o iných výkonoch, ktoré boli omnoho horšie, ako sme očakávali. Dobrý výkon dnes podal Skvašík a to som si lámal hlavu, či postavím jeho alebo Pačindu. Trápili ma výkony Sekuliča, Ostojiča a Tofiloski úplne vypustil zápas. Títo hráči by mali byť ťahúňmi mužstva, no vybuchli a absolútne ma sklamali," povedal Látal.