Main Content

Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 14. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Začal sa v poradí 22. ročník našej najvyššej súťaže a hneď prvé kolo bolo veľmi zaujímavé. Nechýbali prekvapenia, kvalitné výkony či skvelá atmosféra. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – V derby proti Myjave si udržal čisté konto, čo bolo vyústením jeho koncentrovaného výkonu. Všetky situácie riešil tak ako mal, strely zbytočne nevyrážal, dobre čítal centre a mužstvu dodával potrebnú istotu.

Obrancovia

Marek Janečka (Trnava) – Hlavne v druhom polčase ukazoval veľkú chuť, keď si občas zabehol aj na ľavé krídlo. To mu dovoľovala početná výhoda. Dostal sa aj do niekoľkých šancí, ale gól mu dopriaty nebol.

Patrik Vajda (Banská Bystrica) – Stáva sa z neho jeden z najnebezpečnejších stopérov pri útočných štandardných situáciách. Naznačila to minulá sezóna (4 góly) a potvrdil to hneď v úvode aj ten novej. Ideálne si nabehol na Šumského roh a otvoril skóre. V defenzíve dvakrát v poslednej chvíli dobrými zákrokmi zabránil košickým šanciam.

Tomáš Jablonský (Slovan) – Už po prvom zápase môžeme konštatovať, že bude lepší ako jeho predchodca Josimov, teda v gólových prihrávkach určite. Kým Srb nedal v minulej sezóne ani jednu (!), Jablonský to zvládol hneď pri prvom góle belasých v ligovej sezóne, keď skvele našiel Milinkoviča. Okrem toho zabránil v poslednej chvíli J. Pančíkovi v nájazde a dobre celý čas podporoval útok.

Stredopoliari

Moses Simon (Trenčín) – Pokračuje vo svojej výkonnosti a gólovosti. Hoci hral DAC defenzívne, tak aj tak sa vedel presadzovať a hlavne strelil kľúčový prvý gól. Pri ňom ukázal svoju techniku a dobré zakončenie. Mal aj ďalšie dobré momenty, strelil do brvna, ale do štatistík sa už nezapísal.

Jozef Skvašík (Košice) – Už na konci minulej sezóny naznačil zvýšenú výkonnosť a proti Dukle to potvrdil. Bol to jediný hráč Košíc, ktorý znesie prísnejšie kritériá. Neúnavne sa pokúšal o streľbu, za čo sa dočkal gólovej odmeny. Predviedol aj jeden pekný prienik, rozdal zopár dobrých prihrávok a hlavne nesklamal.

Ján Vlasko (Trnava) – Na úvod sezóny to bol pre Trnavu pomerne ľahký zápas. A hlavne od momentu, keď Vlasko s prehľadom premenil pokutový kop. Potom domáci zápas už iba kontrolovali a dovolili si aj nejaké akcie pre fanúšikov. Tých najviac potešili Vlaskove nožničky, ktoré pečatili výsledok.

Marko Milinkovič (Slovan) – Zatiaľ je jediný strelec Slovana v sezóne. Po Superpohári rozhodol aj v 1.kole. Najprv sa presadil hlavou, ale proti nováčikovi bolo treba streliť ešte jeden gól, čo tiež zvládol. Desať minút pred koncom sa skvele presadil, keď potvrdil svoju pozíciu rozdielového hráča.

Útočníci

Matej Jelič (Žilina) – Opäť sa v prvom kole stretli pod Čebraťom Ružomberok so Žilinou, čiže sa mohlo porovnávať, čo sa za rok zmenilo. Žilinčania hrali viac na výsledok a dosiahli ho. O jediný gól zápasu sa postaral Jelič, ktorý tak splnil svoju primárnu úlohu, ale tiež môže hrať lepšie.

Jakub Kosorín (Senica) – Nastúpil na hrote senického útoku a nepočínal si zle. Derby s Myjavou rozhodol svojím druhým ligovým gólom. Mazáňov center vyrazil Solnička presne do jeho hlavy, no aj to sa počíta. Neskôr mohol pridať aj druhý zásah, ale jeho oblúčik zastavilo brvno.

Martin Mikovič (Trnava) – Už na začiatku zápasu strelil prvý gól zápasu, keď dobre zakončil Čonkov center. Bol aj pri druhom dôležitom momente, keď vybojoval pokutový kop a červenú kartu pre P. Kováča, ale treba dodať, že padal ešte skôr, ako došlo ku kontaktu.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.