Main Content

Futbal-FL: ÚLK odložila dva zápasy 2. kola pre povinnosti klubov v Európe

pondelok, 14. júl 2014 15:05 | Autor: TASR

Bratislava 14. júla (TASR) - Únia ligových klubov (ÚLK) vyhovela žiadosti futbalových účastníkov Fortuna ligy 2014/2015 a odložila dva duely 2. kola.

V prvom prípade ide o duel Slovana Bratislava s AS Trenčín, ktorý sa mal podľa vyžrebovania odohrať už najbližší víkend. Oba kluby sa však na základe obsadených pozícii z uplynulej sezóny prebojovali do pohárovej Európy a tento týždeň rovnako ako aj ten budúci ich čakajú prvé stretnutia, resp. odvety v predkole Ligy majstrov či Európskej lige UEFA.

Futbalisti trenčianskeho AS odohrajú prvý zápas 2. predkola EL so srbskou Vojvodinou Novi Sad vo štvrtok 17. júla v Dubnici, odveta je na programe o týždeň 24. júla na ihrisku súpera. "Belasých"čaká úvodný duel 2. predkola prestížnej Ligy majstrov s waleským tímom FC New Saints už v utorok 15. júla na domácom trávniku, pričom odvetný súboj vo Walese je na programe 22. júla.

Vzhľadom na postup trnavského Spartaka do 2. predkola EL (v 1. si poradil s maltským FC Hibernians 4:2 a 5:0) sa ich najbližší fortunaligový duel na ihrisku Dunajskej Stredy odohrá v nedeľu 20. júla o 19.00. Zverencov trénera Juraja Jarábka čaká v 2. predkole EL gruzínsky tím Zestafoni. Úvodný zápas odohrajú na ihrisku súpera 17. júla o 18.00 h, odveta je na programe 24. júla o 19.30 h v Zlatých Moravciach.

ÚLK informovala TASR prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy.