Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.7.)

utorok, 15. júl 2014 08:56 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: Arbitráži sa úspešne vyhol obranca Matt Bartkowski z Bostonu Bruins, ktorý sa s „medveďmi“ dohodol na ročnej zmluve za 1,25 miliónov amerických dolárov.

CHICAGO: Chicago Blackhawks získalo posilu do trénerských radov. Niekdajší kouč Floridy Panthers Kevin Dineen sa stane jedným z asistentov Joela Quennevillea.

KHL

DYNAMO: Ruské médiá priniesli informáciu, že novou posilou Dynama Moskva sa stal krídelník Nikolaj Žerdev, ktorý by mal byť oficiálne predstavený v metropole Ruska ešte tento týždeň.

UFA: Na novej trojročnej zmluve sa s vedením Salavatu Julajev Ufa dohodol lotyšský obranca Arturs Kulda, ktorý má skúsenosti z pätnástich vystúpení v NHL.

NOVOSIBIRSK: Vedenie HC Sibir Novosibirsk priviedlo do svojho tímu posilu zo švédskej Elitserien. Do ruského celku prichádza útočník Andreas Thuresson, ktorý vo Švédsku hájil farby Brynäs.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: So slovenskou najvyššou hokejovou súťažou sa lúči útočník Samuel Mlynarovič, ktorý opúšťa tím Popradu a odchádza do Irtyšu Pavlodar.

NITRA: Angažmán v Kazachstane si našiel aj zadák Matúš Rais z HK Nitra, ktorý bude v budúcej sezóne obliekať dres Karagandy.