Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.7.)

streda, 16. júl 2014 15:50 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete každý deň neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Filipe Luis posilou Chelsea

Brazílsky ľavý obranca Filipe Luis, ktorý zažil skvelý  ročník v Atléticu Madrid, bude od nasledujúcej sezóny obliekať dres Chelsea. Oba kluby sa dohodli na podmienkach, pričom trhová cena šikovného beka by mala predstavovať približne 20 miliónov libier. Luis je už tretím hráčom, ktorý bude miesto dresu Los Colchoneros obliekať dres The Blues. Z hosťovania sa vracia Thibaut Courtois a zmluvu stihol podpísať aj novic Diego Costa.

Keylor Navas prestúpil do Realu Madrid

Španielsky denník Marca, ktorý má blízko Realu Madrid informoval, že kostarický brankár Keylor Navas, ktorý zažiaril na MS 2014 podpíše zmluvu s Bielym Baletom. Trhová cena tohto skvelého gólmana sa pohybuje na úrovni 10 miliónov eur, pričom Navas by sa mal pobiť o miesto jednotky s Ikerom Casillasom. Jeho príchod tak znamená odchod Diega Lopeza. Dodajme, že Keylor naposledy obliekal dres Levante UD.

Khedira sa dohodol s Arsenalom

Takisto Marca dnes píše aj o tom, že Sami Khedira sa dohodol na zmluvných podmienkach s Arsenalom Londýn, kam by mal v najbližších dňoch z Realu Madrid oficiálne prestúpiť. Trhová cena? Zrejme 25-30 miliónov eur plus príslušné bonusy.

Demba Ba skončil v Chelsea

Senegalský zakončovateľ Demba Ba, ktorý nedostával v Chelsea príliš veľa šancí tento tím definitívne opustil. Jeho kroky smerovali do Turecka, kde sa dohodol s istanbulským Besiktasom. BJK ho získalo sa veľmi rozumnú cenu, hovorí sa o ôsmich miliónoch eur.

Nani krôčik od AC Miláno

Portugalský reprezentant Nani, ktorému posledné roky v Manchestri United príliš nevychádzali, je podľa Daily Star krok od prestupu do talianskeho AC Miláno. Veľký záujem o jeho služby má aj majiteľ červeno- čiernych Silvio Berlusconi.

Chelsea otvorená Mikelovmu odchodu

Daily Mail dnes píše o tom, že londýnska Chelsea je pripravená dať Zbohom nigérijskému záložníkovi Johnovi Obi Mikelovi.  Hráč s číslom 12 má údajne viacero ponúk, získať ho chceli SSC Neapol a aj Inter Miláno.

Markovič posilou Liverpoolu

Prvým futbalistom, ktorého kouč Liverpoolu Brendan Rodgers kúpil za peniaze za Luisa Suareza je srbský útočník Lazar Markovič. Markovič zažil skvelý ročník v portugalskej Benfice Lisabon a zahral si aj vo finále Európskej ligy.

Cavani za 75M

Vedenie Paríža Saint- Germain odkázalo všetkým záujemcom o služby uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho, že ak ho chcú získať, musia si pripraviť minimálne 75 miliónov eur. Cavani do Paríža prišiel pred rokom z Neapola za 60 miliónov eur.