Main Content

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Vojvodina Nový Sad

štvrtok, 17. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Vojvodina Nový Sad
Preview 2.predkola EL: AS Trenčín – Vojvodina Nový Sad | zdroj: © TASR

Do pohárovej Európy vstupuje ako posledný z našich zástupcov AS Trenčín. Ten sa stretne s víťazom srbského pohára Vojvodinou Nový Sad. Trenčín má cieľ postúpiť, čo môže proti tomuto súperovi dosiahnuť.

AS Trenčín Vojvodina Nový Sad
Štvrtok 17.7.2014 o 17:30, rozhoduje Michal Lerjeus (Švédsko)

Trenčín si druhý rok po sebe vyskúša Európsku ligu, pričom preňho nie je iba nejakou doplnkovou súťažou, čo musíme kvitovať, keďže nie všetky slovenské kluby to tak vnímajú. Trenčín sa chce v Európe presadiť, čo mu zodpovedá aj káder. Zatiaľ si ho po hradom Matúša Čáka držia, keďže ich ambíciou je sa ukázať v dobrom svetle. A hráči Trenčína majú potenciál na to, aby prešli cez najbližšiu srbskú prekážku.

Vojvodina Nový Sad je síce po belehradských kluboch momentálne tretím najlepším klubom Srbska, ale nie je žiadnym strašiakom. Spolieha sa totiž hlavne na domácich hráčov a dáva šancu aj svojim odchovancom. Srbi sú síce talentovaní hráči, vedia to s loptou, ale dá sa s nimi hrať. V kádri sú aj traja Čiernohorci a jeden Bosniak, ale nie všetci sú zapísaní na európskej súpiske. Zaujímavé je, že predstavitelia Vojvodiny nemajú typické silné balkánske vyhlásenia, ale dokonca si aj uvedomujú, že Trenčín má asi silnejší káder. Pravda sa síce ukáže až na ihrisku, ale podľa mien AS pri najhoršom hráčskou kvalitou naozaj za súperom nezaostáva.

Brankár Volešák je už dlhodobo spoľahlivý, to isté sa dá povedať aj o stopérovi Kleščíkovi. Ak dostane vedľa neho prednosť Srb Rundič pred Brazílčanom Da Silvom, tak by nemal nastať problém. Proti Dunajskej Strede nefungovala podpora krajných obrancov, čo sa musí v Európskej lige zmeniť. Ale mohli za to krajní stredoví hráči, ktorí niekedy zbytočne zatvorili priestor pre spoluhráčov. Lobotka s Baezom sa ešte hľadali a útočník Jairo na to všetko trpel. Prakticky neviditeľný bol Hajradinovič, aj preto išiel prvý dole. Ale Trenčín prvý zápas sezóny zvládol, lenže teraz prichádza ešte dôležitejší.

Domáci sa budú spoliehať na svoje krídla, keďže Simon potvrdil gólovú formu a Kubík sa hádam nevystrieľal v príprave a niečo si nechal aj na skutočne dôležité zápasy v pohárovej Európe.

Zápas sa hrá v Dubnici a v priamom prenose ho vysiela Slovak Sport 3.

Predpokladané zostavy
Trenčín:
Volešák – Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek – Baez – Simon, Lobotka, Hajradinovič, Kubík – Jairo
Vojvodina:Žakula – Živkovič, Pankov, Pekarič, Nastič – Radoja, Poletanovič – Alivodič, Puškarič, Lukovič – Veselinovič

Ako tipovať
Trenčín bude mierny favorit a svoju úlohu zvládne. Vojvodina totiž nemá na európskej súpiske zapísaných viacerých skúsených futbalistov a s mladíkmi si Trenčín poradí. V našej Tipovacej lige je kurz na AS 2,34.

V diskusii sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.