Main Content

Preview 2.predkola EL: FC Zestafoni – Spartak Trnava

štvrtok, 17. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: FC Zestafoni – Spartak Trnava
Preview 2.predkola EL: FC Zestafoni – Spartak Trnava | zdroj: © TASR

Druhým súperom Trnavy v pohárovej Európe je gruzínske Zestafoni. Prvý zápas odohrá slovenský zástupca u súpera, kde si bude chcieť vytvoriť dobrú pozíciu pre odvetou v Zlatých Moravciach.

FC ZestafoniSpartak Trnava
Štvrtok 17.7.2014 o 18:00, rozhoduje Alexander Alijev (Kazachstan)

V prvom predkole nemala Trnava podľa predpokladov žiadny problém proti maltskému Hiberniansu, ale druhý súper už nebude taký slabý. Gruzínske Zestafoni má už nejaké európske skúsenosti. Pred štyrmi rokmi dokonca vyradil aj Banskú Bystricu, keď ju najprv doma porazil 3:0 a pod Urpínom prehral 1:0. Vtedy bola výprava Dukly doslova šokovaná, kam sa to dostala. Preto by sa mali Trnavčania pripraviť nielen na prípadné žalúdočné problémy, ale aj na prostredie, ktoré nebude pripomínať civilizovaný svet.

Ale futbal už vedia hrať aj v Gruzínsku a aj Zetafoni má v kádri viacero dobrých hráčov, na ktorých si treba dať pozor, ale nemožno sa ich báť. Popri domácich hráčoch sú v kádri aj dvaja legionári, a to srbský brankár Pavlovič a brazílsky univerzál Rene Santos. Treba si dať pozor na ofenzívnych hráčov Dvaliho, Tatanašviliho, Getsadzeho a Gelašviliho.

Trnava vstúpila do novej sezóny veľmi dobre, ale tiež si treba uvedomiť, že ešte nehrala proti plnohodnotne pripravenému súperovi. Hráči Hibernians neboli dobre fyzicky pripravení a Zlaté Moravce hrali v novom zložení prvý zápas. Navyše pri dvoch z troch súťažných zápasov pomohlo Trnave aj prvopolčasové vylúčenie súpera, ktoré bolo skombinované s pokutovým kopom.

V bráne by mal byť Rusov, ktorý sa vrátil do brány proti ViOn-u. V defenzíve sú tiež jasní hráči, ale bude otázkou, ako to tréner Jarábek tentoraz skombinuje, keďže jeden bude musieť zostať na striedačke. V dobrej forme hrajú v strede poľa Vlasko s E.Sabom, K.Kuzma nie je len do počtu a vpredu sa zatiaľ darí Mikovičovi a Mikinič si ako striedajúci hráč gólmi tiež pýta viac minút. Zdravotné problémy mali niekoľkí hráči Trnavy, ale hádam budú môcť hrať v Gruzínsku všetci. Pre zaujímavosť, v príprave pred sezónou remizovala Podbrezová so Zestafoni na neutrálnej pôde 2:2.

Gruzínske TV tento zápas v programe nemajú, ale prípadný link na prenos by sme zverejnili na našej facebookovej stránke.

Predpokladané zostavy
Zestafoni:
Pavlovič – Gongadze, Chizaneišvili, Rene Santos, Chelidze – Getsadze, Dolidze, Čankotadze, Dvali – Gelašvili, Tatanašvili
Trnava: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – E. Sabo, K. Kuzma – Špalek, Vlasko, Chovanec – Mikovič

Ako tipovať
Tento zápas sa ťažko tipuje, lebo všetky výsledky sú približne rovnako reálne. Trnava má podľa nás väčšiu kvalitu ako Zestafoni, ale doma sú Gruzínci oveľa silnejší. Preto by mala hrať Trnava rozumne a aspoň na remízu, ktorú považujeme za najpravdepodobnejšiu.

V diskusii sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.