Main Content

Prestupová sága Cavaniho začala

štvrtok, 17. júl 2014 11:11 | Autor: Tarek Yacoob

Prestupová sága Cavaniho začala
Prestupová sága Cavaniho začala | zdroj: © TASR

Len pred rokom Edinson Cavani prestúpil do PSG za 60 miliónov eur. Rovnako ako v Neapole, aj v Paríži sa mu strelecky darilo. Vďaka tomu sa po Ibrahimovičovi stal druhou najväčšou hviezdou klubu.

Edinson zaznamenal na majstrovstvách sveta len jeden gól, čím príliš nepresvedčil o svojej výnimočnosti. Mnohí ho považujú len za uruguajskú dvojku za Luisom Suarezom, bez ktorého bol Urguaj v osemfinále proti Kolumbii „bezzubý“. V tieni Suareza však Cavani nie je na klubovej úrovni, kde je oňho veľký záujem.

Núdza o lukratívne ponuky na Cavaniho rozhodne nie je. Vedenie francúzskeho majstra si uvedomuje, že nie je ľahké si takéhoto hráča udržať, no ide predovšetkým o biznis a ak príde lukratívna ponuka, budú ju zvažovať. Na to sa odválávajú denníky Daily Star a Sky Sports, ktoré tvrdia, že Cavani môže odísť z Paríža, ak záujemca ponúkne 75 miliónov eur. PSG by si tak po roku prišlo na 15-miliónový zisk, od toho môžete odpočítať Cavaniho mzdu, ale prirátať niekoľko násobne vyššie zisky z predaja dresov.

Cavani v prvej sezóne v Ligue 1 si pripísal 16 gólov, ligový titul a ligový pohár, kde bol so 4 gólmi najlepším strelcom a bol aj súčasťou hviezdnej zostavy celej ligy.

Rukávy údajne vyhŕňajú najmä Louis van Gaal a José Mourinho. Získať najdrahšieho hráča v histórii francúzskej ligy však bude určite ťažké. O prestupe do Chelsea sa hovorilo už minulý rok. Mnohé média nám vtedy predkladali informácie, podľa ktorých je prestup na Stamford Bridge hotovou vecou. Všetko ale bolo napokon inak, Edinson nabral smer Paríž.

Smer Manchester by mali nabrať toto leto podľa bulváru Arturo Vidal, Angel Di Maria, no o Cavanim sa v súvislosti s Manchestrom United veľa nehovorí. Nejde však o úplnu kačicu. Zatiaľ čo bol Cavani na majstrovstvách sveta v Brazílii, odmietol pred novinármi vylúčiť prestup do Manchestru United. "Vo futbale, človek nikdy nevie. Môže sa stať čokoľvek.Jeden deň ste v jednom tíme, a druhý deň môžete hrať v inom."