Main Content

Preview 3.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Šerif Tiraspoľ

utorok, 29. júl 2014 10:24 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Šerif Tiraspoľ
Preview 3.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Šerif Tiraspoľ | zdroj: © TASR

Náš majster, Slovan Bratislava, si postupom do 3. predkola Ligy majstrov zabezpečil minimálne ďalšie štyri pohárové zápasy. Na ceste za svojím cieľom musia vyradiť ešte aspoň jedného súpera, najlepšie už moldavský Šerif Tiraspoľ.

ŠK Slovan BratislavaŠerif Tiraspoľ
Utorok 29.7.2013 o 20:15, rozhoduje Stephan Studer (Švajčiarsko)

Slovan mal cez víkend voľno, keďže zápas s Trnavou sa nemohol uskutočniť pre pohárové povinnosti oboch klubov. V tomto smere mal teda oproti svojmu súperovi výhodu, keďže Šerif v piatok odohral prvé kolo moldavskej ligy, keď v mestskom derby porazil FC 2:1, pričom to je aktuálny vicemajster. No zostavu dosť tréner Rusnac pomenil, keďže hralo minimum hráčov, ktorí nastúpili v 2. predkole Ligy majstrov proti čiernohorskej Sutjeske Nikšič.

Čo sa týka zdravotného stavu hráčov, tak situácia v belasej kuchyni je lepšia, ale dvaja kľúčoví hráči stále hrať nemôžu. Róberta Vitteka s Nicolasom Gorositom sa nahradiť moc zatiaľ nepodarilo. Slovan síce vyhral všetky zápasy, ale aj tak bola ich absencia na ihrisku jasne citeľná. No treba sa s tým zmieriť, nič iné nezostáva. Predtým absentujúci Kristián Kolčák a Tomáš Bagi hrali už za juniorku, plus na pohárovú súpisku bol dopísaný Mamadou Bagayoko, ktorého plánovaný obchod sa odkladá.

Zostava Slovana sa moc meniť nebude. V bráne je jasný Perniš. Oporou bude aj Čikoš na pravej strane obrany a dobrý výkon sa čaká aj od Jablonského naľavo. Ak sme pred zápasmi s TNS spomínali, že mladá stopérska dvojica Hudák – Niňaj problém pre 2. predkolo ešte nebude, tak teraz už môže. Aj waleský majster naznačil v oboch zápasoch, že treba zvýšiť ostražitosť pri kolmých loptách, ktoré robili problém. Preto treba zlepšiť kompaktnosť a pomoc musí prísť aj od Lásika. Kto nastúpi vedľa najdrahšej letnej belasej posily je otázne, lebo Halenár bol proti TNS lepší smerom dopredu, ale Grendel lepšie situáciu zaisťoval. Toto je najväčší otáznik v belasej zostave.

V ofenzíve niet veľmi čo riešiť. Milinkovič, ktorý bol pri každom jednom góle Slovana v novej sezóne (5+1) hrať musí. Soumah by mal tiež, hoci už by sa patrilo, aby predviedol niečo zo svojho umenia aj v takomto dôležitom zápase, nielen v príprave a na youtube. Kapitán Žofčák formu zatiaľ hľadá, ale netreba zabúdať, že odkedy prišiel do Slovana, tak mal prsty v najväčšom počte gólových akcií. Na druhej strane, treba sa pozerať na aktuálnu formu, no má ho vôbec kto nahradiť? Na krídlo by sa hodil rýchly a pohyblivý hráč. Peltier patrí k najrýchlejším, no pred týždňom nehral pre zranenie. Mészáros je zas veľmi pohyblivý, ale chýbajú mu skúsenosti a možno aj väčšia dôvera. Na hrote útoku je jasný Fořt, od ktorého sa tiež už čaká nejaký gólový prínos.

Moldavský Šerif sme podrobnejšie predstavili minulý týždeň, zostavu oproti zápasom s Nikšičom moc meniť nebude, len je otázkou, či šancu dostane Portugalčan Joaozinho, ktorý je v mužstve iba týždeň, pričom pred rokom hrával aj na ľavej strane obrany Sportingu Lisabon.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS.

Predpokladané zostavy
Slovan:
Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Lásik, Halenár – Žofčák, Soumah, Milinkovič – Fořt
Šerif: Degra – Metoua, Muresan, Moreira, Joaozinho – Ginsari, Blanco, Cadu, L. Henrique – Benson, Isa

Ako tipovať
Slovan s podobnou juhoamerickou skladbou hráčov mal problém pred tromi rokmi s APOEL-om, lenže Nikózia bola zohratá a mala ešte lepšiu legionársku kvalitu, čo potvrdila postupom do štvrťfinále. Tento štýl futbalu nebude sedieť belasým ani teraz, no to neznamená, že nemôže postúpiť. Taktika Slovana bude založená na tom, aby doma nedostal gól. Preto možno po prvom polčase remíza (kurz 2,06), ale celkovo by mal Slovan o gól vyhrať (kurz v našej Tipovacej lige je na to 1,90).

Ďalšie informácie o zápase tu>>>