Main Content

NHL: Tatar podpísal s Detroitom trojročnú zmluvu

pondelok, 28. júl 2014 21:05 | Autor: TASR

Detroit 28. júla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar v pondelok podpísal trojročný kontrakt s tímom zámorskej NHL Detroit Red Wings. Vedenie klubu zatiaľ ďalšie informácie nezverejnilo.

Tatarovi v posledný júnový deň vypršala s Detroitom zmluva, ktorá mu zaručovala na profiligovej úrovni ročný plat 650.000 amerických dolárov (s bonusmi 840-tisíc dolárov). Red Wings si na neho udržali práva, keď mu ako obmedzenému voľnému hráčovi dali kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt s povinným navýšením o 10 percent na 715.000 dolárov.

Tatara, ktorý sa v uplynulej sezóne naplno udomácnil v zostave Detroitu a s 19 gólmi bol po Gustavovi Nyquistovi dokonca druhým najlepším strelcom tímu, s pôvodným návrhom nesúhlasil a tak s klubom pokračovali v rokovaniach. Účastník februárových ZOH v Soči i májových MS v Minsku naznačil, že nechce ísť pod cenu, aj z toho dôvodu, aby nepoškodil rokovaciu pozíciu iným hráčom v súťaži.

Tatar si v uplynulom ročníku NHL vytvoril v základnej časti kariérne maximá v počte štartov (73), gólov (19), asistencií (20) i bodov (39).