Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.7.)

utorok, 29. júl 2014 14:26 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete každý deň neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Ronaldinho do QPR?

Anglické médiá informujú, že brazílska futbalová legenda a jeden z najväčších hráčov histórie, Ronaldinho, by sa mohol vrátiť do Európy. Počas svojho pôsobenia R10 žiaril predovšetkým v Barcelone a v AC Miláno. Ronaldinho vraj zamieri do anglického Queens Park Rangers, ktoré disponuje značným finančným zázemím.

Reus možno do MU

Ďalšou veľkou letnou posilou Manchestru United môže byť nemecký útočník Marco Reus z Borussie Dortmund, píšu manchesterské denníky. Príchod Reusa by však znamenal odchod jedného z drahších hráčov, pretože aj Red Devils musia dbať na finančné fair- play.

Southampton predáva ďalej

Po odchode Rickieho Lamberta a Adama Lallanu do Liverpoolu a Caluma Chambersa do Arsenalu, vedenie Southamptonu plánuje predať ďalšie dve svoje opory. Ide o Jaya Rodrigueza a Morgana Schneiderlina, ktorí by mali už čoskoro posilniť londýnsky Tottenham.

Aggerov prestup na spadnutie

Po príchode Dejana Lovrena do Liverpoolu je veľmi pravdepodobné, že prestup Daniela Aggera do Barcelony nemusí byť iba špekulácia. Katalánci sú za dánsku reprezentačnú oporu ochotní zaplatiť 15 miliónov eur, išlo by o paradox, pretože Jeremy Mathieu z Valencie, ktorý stál Barcu 20 miliónov, je považovaný za výkonnostne slabšieho futbalistu.

Xavi do Kataru nepôjde

Zdroje blízke FC Barcelona tvrdia, že španielsky stredopoliar Xavi ostane v Katalánsku ešte minimálne najbližšiu sezónu, i keď sa o jeho služby vytrvalo zaujímalo niekoľko tímov z katarskej najvyššej súťaži a taktiež New York City FC.

Hapal ostáva na Záhorí

Prezident FK Senica Viktor Blažek dementoval akékoľvek informácie o tom, že by kouč tímu Pavel Hapal mal zamieriť do Plzne. Viktoria sa vraj o služby bývalého trénera Žiliny a Nitry nedávno zaujímala, ide však o nepotvrdené informácie.

Vidal súhlasil s prestupom

Portál El Mercurio tvrdí, že Arturo Vidal sa dohodol s Manchestrom United na lukratívnej zmluve a čoskoro dá Zbohom Juventusu Turín. Reprezentant Čile by mal Red Devils stáť astronomických šesťdesiat miliónov eur.

Navas do Realu ešte neprestúpil

Denník AS dnes prišiel s informáciou, podľa ktorej nie je vôbec isté, že brankár Levante Keylor Navas prestúpi do Realu Madrid. Hrdina Kostariky na MS 2014 v Brazílii mal podľa denníka Marca posilniť Biely Balet už pred dvoma týždňami.