Main Content

Rozhovor: Lalkovič má na „repre“ čas, gratuloval mu aj Čech s Terrym

sobota, 22. január 2011 15:36 | Autor: Matej Dedinský

Rozhovor: Lalkovič má na „repre“ čas, gratuloval mu aj Čech s Terrym
Rozhovor: Lalkovič má na „repre“ čas, gratuloval mu aj Čech s Terrym | zdroj: Matej Dedinský, foto: SITA

Londýnske derby Youth Cup-u medzi Chelsea a Arsenalom patrilo Milanovi Lalkovičovi. Osemnásťročný Slovák zvrátil dvomi gólmi nepriaznivý vývoj a posunul omladinu zo Stamford Bridge do ďalšej fázy turnaja. Vyhlásený najlepší hráč duelu poskytol pre Šport7 svoju výpoveď.

Slovenský mladík sa postaral o vyradenie londýnskeho Arsenalu a jeho Chelsea zostáva v hre obhájiť cennú trofej. „Zápas bol fantastický, rovnako úžasná bola aj atmosféra. Futbal sa odohrával v kvalitnom tempe a na vysokej úrovni. Som rád, že veľké derby malo šťastný koniec pre nás,“ hovorí odchovanec košického futbalu.

Mladíci z Chelsea ťahali v derby za kratší koniec prakticky od začiatku, V druhej minúte si zaťažili skóre vlastencom, no zápas sa lámal v druhom dejstve. Milan skóroval v päťdesiatej minúte. Druhý gól pridal v nadstavenom čase a tak posunul svoj tím do ďalšej fázy. „Toto stretnutie radím medzi tie najdôležitejšie. Dať dva góly Arsenalu na hocijakej úrovni a zároveň rozhodnúť v poslednej minúte,  to sa môže niekomu len snívať. Bol to prestížny duel a dokázali sme ho vyhrať spoločnými silami.,“ teší sa z vydareného zápasu osemnásťročný hráč.

Jeho výkon vyzdvihol aj tréner Carlo Ancelotti , ktorý nadanému Slovákovi potriasol pravicou. V „modrom“ klube však nebol jediným, pridali sa aj starší hráči. „Rovnako mi po stretnutí gratulovali futbalisti z „áčka“. John Terry s Peťom Čechom. Na druhý deň aj Yossi Benayun. Podľa nich to bolo super. Všetky povzbudivé slová ma potešia. Dodávajú mi chuť pracovať na sebe stále intenzívnejšie a byť ešte lepším,“ vyhlasuje kat Arsenalu.

Výborným výkonom si Lalkovič vypýtal pozornosť nielen od hlavného kormidelníka Chelsea, ale aj od futbalovej verejnosti na Slovensku. Túži hrať vo Weissovom tíme, ale všetkému necháva voľný priebeh. „Táto otázka je na trénerovi. Je to veľký kouč a vie, akých hráčov do národného tímu potrebuje. Samozrejme, hrať za seniorskú repre  je mojím snom, no netreba zbytočne predbiehať okolnostiam. Môj čas ešte len príde,“ uzatvára pre Šport7 mladík z londýnskeho veľkoklubu.