Main Content

Preview 3.predkola EL: AS Trenčín – Hull City

štvrtok, 31. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola EL: AS Trenčín – Hull City
Preview 3.predkola EL: AS Trenčín – Hull City | zdroj: © TASR

Po nakoniec šťastnom, no zaslúženom, postupe cez Vojvodinu Nový Sad, sa futbalisti Trenčína môžu tešiť na ďalšieho súpera. Tým je anglický Hull City, ktorý nie je neprekonateľnou prekážkou.

AS TrenčínHull City
Štvrtok 31.7.2014 o 19:00, rozhoduje Davide Massa (Taliansko)

Trenčín si druhý rok po sebe vyskúša 3. predkolo Európskej ligy. Pred rokom bol nad jeho sily rumunský klub Astra Giurgiu. Rozhodol vlastne prvý zápas, ktorý v Dubnici Trenčania prehrali 1:3. V odvete sa síce snažili, ale divoký záver priniesol iba remízu 2:2. Aj keď Astra v play-off vypadla s izraelským Maccabi Haifa, mala aj tak dobrú sezónu, keď skončila druhá v rumunskej lige. Podobná kvalita čaká Trenčín aj teraz, lebo Hull City nie je Manchester City. S tigrami sa dá hrať a hlavne je ich možné vyradiť.

Hráči Trenčína tomu „len“ musia uveriť. Hull síce hráva anglickú Premier League, ale európska konfrontácia je úplne niečo iné. Môžeme vidieť, že ani najlepšie anglické kluby nestačia v poslednej dobe na zahraničnú elitu, pritom Hull nepatrí ani do priemeru anglickej ligy. Raz skončil 17., potom 19. (vypadol) a po návrate na jar 16., to nie je bilancia, ktorá by mala naháňať strach. Pre Hull to bude prvá európska skúsenosť. Trenčín môže ťažiť zo skúseností z minulej sezóny a aj dvojzápas s Vojvodinou bol veľmi užitočný.

Hlavne odveta zanechala na hre Trenčína stopy. Proti Podbrezovej odohral Trenčín v domácom prostredí jeden z najslabších zápasov za posledné roky, ale dokázal vyhrať, čo môže výrazne pomôcť psychike.

Odchod Baeza bol zle načasovaný. Celú prípravu Trenčín odohral s ním, preto teraz akoby musel AS začínať nanovo už v rozbehnutej súťaži. Stopér Rundič v Novom Sade vyhorel, proti Podbrezovej zas Lobotka nebol defenzívne preverený. Ale v tejto situácii bude ešte nedávno hráč Ajaxu Amsterdam asi prvou alternatívou, ale či aj riešením, to ukáže zápas.

V bráne bude určite Volešák a v obrane Čögley s Kleščíkom. Stále nastupuje aj Da Silva, ale tréner Ševela, bývalý stopér, by mal radšej uprednostniť Rundiča, lebo Brazílčan aj proti Podbrezovej vyvádzal svoje tradičné psie kúsky, keď okrem iného sám katastrofálnou rozohrávkou nahral Vaščákovi do jedinej šance nováčika v zápase. Na ľavej strane obrany je otázny Madu, preto je vysoko pravdepodobná alternatíva s Holúbkom, hoci to nie je jeho primárny post. V strede poľa bude hrať Lobotka, gól do siete nováčika otvorí brány do zostavy Hajradinovičovi, Mišák bude čakať na zdravotný stav Maduho, inak má prednosť v strede Holúbek. Krídla sú jasné (Simon, Kubík) a na hrote zastúpi Jaira Malec.

Zápas sa hrá v Žiline a v priamom prenose zrejme nebude.

Predpokladané zostavy
Trenčín:
Volešák – Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek – Lobotka – Simon, Mišák, Hajradinovič, Kubík – Malec
Hull: McGregor – Chester, Davies, McShane – Elmohamady, Livermore, Meyler, Huddlestone, Snodgrass – Long, Aluko

Ako tipovať
Pre Hull to bude nielen prvý zápas v pohárovej Európe, ale aj v sezóne. Liga mu začína až za vyše dva týždne, opory, ktoré hrali aj na MS majú stále dovolenku, čiže pre Hull je toto akoby stále iba príprava. To musí Trenčín využiť a zabojovať o postup. Tip 1X je v tomto prípade logický a kurz zaujímavý (v našej Tipovacej lige je na úrovni 1,91).