Main Content

Futbal-LM: Zápas medzi Dneprom a Kodaňou narušil konflikt medzi fanúšikmi

štvrtok, 31. júl 2014 11:05 | Autor: TASR

Kyjev 31. júla (TASR) - Nepokoje medzi futbalovými fanúšikmi spôsobili 15-minútové prerušenie zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi tímami Dnepr Dnepropetrovsk a FC Kodaň (0:0).

Priaznivcov dánskeho klubu napadla neznáma skupina ľudí, pravdepodobne z radov súperových fanúšikov. Rozhodca Andre Marriner zareagoval na vzniknutú situáciu a začiatok druhého polčasu oddialil o štvrťhodinu. FC Kodaň po dueli na Olympijskom štadióne v Kyjeve poslal Európskej futbalovej únii (UEFA) písomnú sťažnosť.

"Niekoľko fanúšikov nášho klubu napadli ukrajinskí priaznivci a boli nútení utiecť z tribúny. Je to poľutovaniahodné, podali sme sťažnosť na UEFA. Zdržíme sa ďalších komentárov až do vyšetrovania," citovala agentúra Reuters stanovisko FC Kodaň.

Zástupca domácich fanúšikov pre miestnu televíziu uviedol, že konflikt vznikol po tom, čo Dáni začali mávať ruskou vlajkou. "Chcel by som sa za incident ospravedlniť. Bola to však provokácia. Dáni mávali vlajkou susednej krajiny, to je dôvod, prečo sa tu odohrala bitka. Konflikt vznikol z politických dôvodov," okomentoval situáciu ukrajinský fanúšik.