Main Content

Futbal-EL: Trenčania hrali s Hullom vyrovnanú partiu, Čögley ďakoval Volešákovi

piatok, 1. august 2014 11:05 | Autor: TASR

Žilina 1. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín sa po úvodnom súboji 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 zhodli, že proti favorizovanému anglickému súperovi FC Hull City odohrali viac ako vyrovnanú partiu. Na štadióne v Žiline sa vo štvrtok pred osemtisícovou diváckou kulisou zrodila bezgólová remíza, hoci možnosť skórovať mali obe mužstvá. Hostia z Premier League po hodine hry nepremenili pokutový kop, slovenského vicemajstra môžu mrzieť nepremenené šance Patrika Mišáka.

Penaltová situácia sa zrodila v 60. minúte, keď domáceho obrancu Petra Čögleya na pravom kraji ihriska obral o loptu Shane Long. Írsky reprezentačný útočník potom vnikol do šestnástky a šikovne si od trenčianskeho beka vypýtal faul. Nariadený pokutový kop však nepremenil Tom Huddlestone, keď brankára Miloša Volešáka neprekonal ani z následnej dorážky. Čögley po zápase ďakoval svojmu kapitánovi. "Veril som, že Miloš ma podrží, keďže som nešťastnú penaltu spôsobil ja. Poznáme sa veľmi dobre na ihrisku i mimo neho, bol som presvedčený, že ju chytí. Našťastie sa tak stalo," uviedol obranca AS. Aj na jeho tvári bola po náročnom stretnutí vidieť spokojnosť. "Sme spokojní s výsledkom i hrou. Zo začiatku sme presne nevedeli, čo máme od nich čakať. Prvých desať-pätnásť minút sme mali možno až prílišný rešpekt. Potom sme však zistili, že sa dá proti nim hrať aj napriek tomu, že to je mužstvo z Premier League. Myslím, že najmä v druhom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme viac šancí a mohli sme vyhrať. Ukázali sme im, že my sme Trenčania. Oni však nedali penaltu a tak podľa mňa je remíza spravodlivá," dodal Čögley. Krajný bek je pred odvetou optimistom. "My ideme do každého zápasu s úmyslom vyhrať. Aj v Hulle budeme hrať rovnakým štýlom, akým hráme posledných päť rokov. Pohárová matematika je jasná, ak náhodou skórujeme, súper musí streliť o gól viac. Verím, že uspejeme."

Miloš Volešák sa ukázal ako správny kapitán, keď zlikvidovaným pokutovým kopom udržal svoj tím v hre o postup. "Videl som, že na penaltu poslali Huddlestona. Je to vysoký hráč, odhadol som, že nebude s loptou špekulovať. Vystihol som správnu stranu, vyšlo to. Pri dorážke som sa ešte hodil v snahe zasiahnuť loptu, strelec našťastie netrafil. Náš stopér Ramon ho pred penaltou potľapkal po ramene, možno ho to vyviedlo z koncentrácie. Každopádne sme neinkasovali a to bolo v tom momente najdôležitejšie," povedal Volešák, ktorý v odvete očakáva náročnejší zápas ako vo štvrtok v Žiline. "Doma budú mať podporu fanúšikov, každé anglické mužstvo je na svojom trávniku silnejšie ako vonku. Musíme predviesť rovnako poctivý výkon ako dnes a potom je možné všetko," dodal trenčiansky brankár.

Smoliarom duelu bol Patrik Mišák, ofenzívny stredopoliar AS mal tri dobré šance na strelenie gólu. "Chýbalo mi trochu šťastia a možno aj viac skúseností. Pri prvej šanci som zbadal loptu až v poslednej chvíli, pri druhej moju strelu v záverečnej fáze tečovala obrana hostí. No a môj tretí pokus išiel iba tesne vedľa brány." Napriek deľbe bodov bol Mišák po zápase spokojný. "Ako mužstvo sme podali výborný výkon a určite sa nemáme za čo hanbiť. Všetci siahli na dno svojich síl. Bola to pre nás veľká skúsenosť, bodaj by sme takýchto duelov odohrali čo najviac. Hlavné bolo, že sme neinkasovali. Zistili sme, že ak každý hráč predvedie stopercentný poctivý výkon, môžeme hrať vyrovnanú partiu s hocikým. V odvete musíme hrať rovnako a potom pri troche šťastia máme šancu na postup," dodal.

Odvetný duel je na programe vo štvrtok 7. augusta na KC Stadium v Hulle, Trenčania si ešte predtým v nedeľu o 17.30 h v 3. kole Fortuna ligy zmerajú sily so Spartakom Trnava.