Main Content

Analýzy 20. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 22. január 2011 21:16 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 20. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 20. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Prinášame vám analýzu k trom stretnutiam 20. kola Primera División, ktoré sa nám zdali najatraktívnejšie pre tipujúcich. Nech sa páči!


NEDEĽA


Sporting Gijón - Atletico Madrid, 17.00

Bude zaujímavé sledovať ako sa Atletico popasuje so sklamaním z Kráľovského pohára, kde ich vyradil mestský rival Real. Ak nechce klub z hlavného mesta poslať bozk na rozlúčku aj Lige Majstrov nesmie si podobné zaváhania ako pred 14 dňami proti Herculesu už viac dovoliť.

Colchoneros si svoje najťažšie zápasy vonku odkrútili na začiatku sezóny a tak sa od nich budú očakávať už len tie najlepšie výsledky.

Výkony zverencov Quiqueho Sancheza Floresa sú ako na hojdačke. Po zahanbujúcej prehre v Alicante prišla ďalšia v Levante. Medzitým však dokázali Colchoneros vyhrať v San Sebastiane a neskôr aj s Malagou.

Sporting Gijón sa na domácom štadióne El Molinón prezentuje systémom 4-2-3-1, keď na hrote operujú Diego Castro, David Barral či Gastón Sangoy. My si vyberieme prvého ako možného strelca gólu v zápase. 28-ročný hráč skóroval sedemkrát v svojich štrnástich štartoch, no stávkové kancelárie jeho úspešnosť prehliadajú a preferujú skôr Barrala a Sangoya.

Villarreal - Real Sociedad, 21.00

Hoci San Sebastian v minulom kole vyhral na pôde Getafe, musia Baskovia zlepšil svojho hru aby sa im podobný kúsok podaril aj proti Villarealu.

Penalta zo začiatku zápasu bola základom pohodlného víťazstva mužov Martina Lasarteho na štadióne Coliseum, no napriek tomu si myslíme, že San Sebastian proti Getafe nepodal nadpriemerný výkon.

Žltá ponorka nazbierala na El Madrigal v doterajšom priebehu súťaže skvelých 28 bodov z 30 možných a až sedem z deviatich domácich výhier bolo okorenených dvoma a viac gólmi.

Po vyradení Villarealu v strede týždňa z Kráľovského pohára Sevillou sa práve tento zápas javí pre domácich ako možná náplasť. Zápas na štadióne Sanchez Pizjuan bol pre Villareal už šiestym za posledných šestnásť dní a ak zoberieme do úvahy, že Villareal má jeden z najmenších kádrov La Ligy, malé stávky na výhru hostí nemusia byť neopodstatnené.

Odhadovať výsledok zápasu je ťažké a tak opäť stavíme na možnosť uhádnuť strelca zápasu. Vybrali sme Xabiho Pietra zo San Sebastianu.

Tento Bask nepotreboval veľa času aby sa v La Lige našiel. Navyše je v skvelej forme, keď dokázal skórovať v piatich z posledných siedmych zápasov Sebastianu. Proti domácej unavenej defenzíve, ktorej chýba Carlos Marchena bude mať mať Xabi Prietro uľahčenú úlohu čo umocňuje aj fakt, že bez Marchenu Villareal inkasoval až 15 gólov v ôsmych zápasoch.


PONDELOK


Athletic Bilbao - Hercules, 21.00

O štadióne San Mames, kde hráva domáce zápasy Bilbao sa hovorí ako o jednom z najťažších miest v kalendári La Ligy a zverenci Joaquina Caparrosa to v tejto sezóne so siedmymi domácimi víťazstvami na konte aj potvrdzujú.

Odkedy Bilbao prehralo na začiatku sezóny doma s Atleticom Madrid či Barcelonou len Deportivo La Coruňa našlo spôsob ako na San Mames bodovať. A pri tomto zápase môžeme polemizovať hlavne čo sa výkonu rozhodcu týka. Ten udelil totiž diskutabilnú penaltu a červenú kartu.

Následne už Bilbao doma nezaváhalo a pri pohľade na bilanciu Herculesu na ihriskách súperov sa tento zápas zdá byť vopred rozhodnutý. Zverenci Estebana Vigosa najprv v prvom zápase od postupu do najvyššej španielskej ligy zahviezdili výhrou na Nou Campe aby neskôr zhasli ako sviečka.

Na domácej pôde sa tímu z Alicante pomerne darí, no triumf na ihrisku Barcelony zostáva len ojedinelým prípadom. Hercules od tohto supervýsledku skórovali v deviatich zápasoch vonku len jeden jediný gól. A aj váha toho nie je príliš oslnivá, keďže padol do siete posledného mužstva tabuľky Almerie.

Hercules sa vo svojom útoku môže chváliť Davidom Trezeguetom, no tento francúzsky veterán sa presadzuje zväčša iba na domácej pôde.

Morálku mužstva určite po posledných zlých výsledkoch nepozdvihla ani finančná situácia, ktorá je príčinou nevyplatenia niekoľkých výplat hráčov.