Main Content

Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 4. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Štvrté kolo je zatiaľ iba druhým v tomto ročníku, ktoré sa odohralo kompletne celé v priebehu jedného víkendu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – Už v 18. sekunde musel zneškodniť nebezpečnú strelu Valentu z veľkej diaľky, ale tento moment ukázal, že bude koncentrovaný na každú loptu. Domáci to naňho skúšali nepríjemnými strelami z väčšej vzdialenosti aj neskôr, ale bez úspechu, Šulla za svoj chrbát nepustil nič.

Obrancovia

Jakub Holúbek (Trenčín) – Vo štvrtok nastúpi na hrote útoku, v nedeľu už na kraji obrany a pritom jeho primárne miesto je v strede poľa. Tréner vyžíva Holúbkovu univerzálnosť, keďže sa na jeho výkony môže všade spoľahnúť. Proti Trnave strelil nádherný víťazný gól a pripísal si aj asistenciu, keď Simonovi pomohol v gólovej akcii priťuknutím lopty.

Ľuboš Kupčík (Podbrezová) – Prvé pohronské derby malo preňho špeciálnu príchuť, keďže v minulosti v Banskej Bystrici pôsobil a dnes v nej aj býva. Už na začiatku otvoril skóre, v prvom polčase mohol aj definitívne rozhodnúť, keď nepremenil veľkú šancu na 3:0, ale v druhom tri body s kolegami v defenzíve s pokojom ustrážili.

Vratislav Greško (Podbrezová) – Nedávno síce oslávil už 37. narodeniny, ale ak ste zdravý a v kondícii, tak futbal nemôže zabudnúť hrať. A Greško ho vie hrať veľmi dobre, čo potvrdil už hneď v prvom zápase v základnej zostave. V defenzíve si svoje odrobil a smerom dopredu jeho ľavačka kúzlila. Kupčíkovi prihral na gól, do šance a dobre otváral útok.

Otto Szabó (Dunajská Streda) – Jeho skvelá ľavá noha bola opäť rozdielová. Jeho center predĺžil hlavou Jurčo na Ujlakyho, ktorý strelil prvý gól zápasu. No to nestačilo, preto v druhom polčase vybojoval loptu, v páde ju následne prihral Sablerovi, ktorý strelil víťazný gól. Proti Košiciam bol navyše prakticky stále aktívny smerom dopredu.

Stredopoliari

Kristián Kolčák (Slovan) – Nastúpil po zranení, miesto mu uvoľnili hráči, ktorých Slovan šetril do Tiraspola, ale zároveň bojoval o nomináciu na tento zápas aj on. Lásik totiž hrať v odvete nebude, preto sa otvorilo miesto, na ktoré sa proti Ružomberku vypýtal. Smerom dozadu nemal problém, stredom prakticky nič neprešlo a navyše pridal nadstavbu víťazným gólom.

Jaroslav Mihalík (Žilina) – Začiatok zápasu mala Žilina vynikajúci, ale dlho jej herný elán nevydržal. Po vyrovnaní sa začala trápiť a hlavne v poslednej fáze zápasu síce dobíjala bránu, no takmer bezvýsledne. Nebyť Mihalíkovej šikovnosti pri zakončení, keď využil Škvarkovu prihrávku, Žilina by Myjavu neporazila.

Moses Simon (Trenčín) – Kým možno niektorých iných hráčov v zápase Trenčín – Trnava zaujímali konflikty, tak Simona iba futbal. Mal už síce zápasy, keď žiaril viac a hlavne počas zápasu častejšie, no aj teraz zaujal. Keď sa mu chcelo, tak si súperov obohral, vymýšľal akcie a všetko podčiarkol v nadstavenom čase pekným gólom.

Seydouba Soumah (Slovan) – Pôvodne aj on dostal voľno pred odvetným zápasom 3. predkola Ligy majstrov, no tréner Straka si ho ponechal aspoň na lavičke a urobil dobre. Zraneného Lásika vystriedal po polhodine hry, za tri minúty otvoril skóre, keď využil Mészárosovo sklepnutie a tri minúty pred koncom nacentroval z rohu na víťazný gól.

Milan Harvilko (Podbrezová) – So skúseným Greškom sa zostava nováčika súťaže postavila trochu inak, čo sa prejavilo hlavne na hre ľavej strany. Harvilko si hneď viac dovolil, robil defenzíve Banskej Bystrice problémy a všetko korunoval pri druhom góle, keď bol v správnom čase na správnom mieste a využil Vasčákovu prihrávku na gól do prázdnej brány.

Útočník

Pavol Jurčo (Dunajská Streda) – Košická obrana od začiatku sezóny funguje zle a bývalý hráč Košíc jej nedoprial psychické povzbudenie. Jurčo si pripísal pri prvom góle asistenciu, ale sa svoj gól čakal až takmer do úplného záveru. Medzitým spálil aj čistú šancu, ale loptu raz za bránkovú čiaru doslova dotlačil.