Main Content

Manchester City: Dokáže miliardársky kolos obhájiť titul?

nedeľa, 10. august 2014 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City: Dokáže miliardársky kolos obhájiť titul?
Manchester City: Dokáže miliardársky kolos obhájiť titul? | zdroj: © TASR

Uplynulá sezóna Premier League bola najvyrovnanejšia za posledné roky, ak nie vôbec najvyrovnanejšia v celej histórii tejto súťaže. Najprv na čele trónil Arsenal, neskôr po ňom prebral žezlo Liverpool a chvíľu to vyzeralo, že titul poputuje k Chelsea. Každý zo spomínaných tímov však začal strácať dôležité body, čo využil hlavne Manchester City. O titule sa rozhodovalo v poslednom kole, Citizens si ho postrážili a do nového ročníka vstúpia so zlatými nášivkami na svojich dresoch.

Počas minulých rokov klub z Etihad Stadium patril medzi najaktívnejšie kluby na prestupovom trhu. Bohatí šejkovia z Eastlands investovali do posíl obrovské množstvo peňazí a úspech sa dostavil. Kouč Manuel Pellegrini má k dispozícii hotový tím, ktorý nie je potrebné dopĺňať. Hráči sú zohratí , v najlepších rokoch a čo je dôležité, sú stále hladní po úspechoch. Citizens síce ovládli domácu súťaž, ale v Lige majstrov skončili už v osemfinále. Práve európska sláva je hlavným cieľom Manchestru City v sezóne 2014/2015.

K triumfu v prestížnej Lige majstrov má pomôcť príchod záložníka Fernanda z FC Porto za 12 miliónov libier, taktiež skúseného francúzskeho reprezentačného obrancu Bacaryho Sagnu, ktorý prišiel z Arsenalu zadarmo a brankára Willyho Caballera z Malagy za 6 miliónov libier. Posledného menovaného Pellegrini dôverne pozná, v Andalúzii ho viedol a dokonale pozná jeho kvality. Preto sa začalo diskutovať o tom, či nebude pozícia jednotky Joea Harta ohrozená. Caballero je skúsený a kvalitný, Hart sa nevyhne zbytočným zaváhaniam. Tak, či onak, Pellegrini má k dispozícii veľmi kvalitnú brankársku dvojicu.

Dlho sa diskutovalo o tom, že z klubu odíde opora Yaya Touré. Reprezentant Pobrežia Slonoviny sa nepohodol s klubovým vedením a jeho transfer bol naozaj na spadnutie. Číslo 42 sa však s kompetentnými uzmierilo a ťahúň Citizens pokračuje v majstrovskom tíme ďalej. Klub opustili brankár Costel Pantilimon, stopér Joleon Lescott, ktorého by mal nahradiť talentovaný Mangala taktiež z FC Porto. Klubu definitívne zamávali aj mladíci Alex Henshall a Alex Nimely, skúsený Gareth Barry odišiel zadarmo do Evertonu, kde nedávno hosťoval.

Nie je vylúčené, že do konca prestupového obdobia uvidíme v kádri Manchestru City ešte nejaké posuny. Nateraz posledný ostáva príchod Franka Lamparda z Chelsea na polročné hosťovanie. Ide o veľmi pikantnú situáciu. Legenda The Blues, ktorá je kmeňovým hráčom New Yorku City FC však prehlásila, že proti klubu svojho srdca hrať nebude.

Ako som spomínal vyššie, hlavným cieľom Manchestru City v tejto sezóne nebude zisk majstrovského titulu, samozrejme, Citizens sa oň opäť pokúsia, ale hlavným lákadlom bude výraznejší úspech v Champions League. Maximom nateraz ostáva osemfinále z minulého ročníka. Prognóza znie: V domácej lige Eastlands skončia do štvrtého miesta a v Lige majstrov to dotiahnu do štvrťfinále.