Main Content

Talentovaná Schmiedlová je v osemfinále súťaže dievčat AO

utorok, 25. január 2011 07:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila v utorňajšom stretnutí 2. kola súťaže dievčat na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (17. - 30. januára, tvrdý povrch Plexicushion vonku) nad tiež nenasadenou Číňankou Lin Ču za 67 minút hladko 6:0, 6:3.

Držiteľka domáceho bilančného titulu Talent roka 2010, ktorú v rámci programu NTC trénersky vedie Milan Martinec, si v osemfinálovom 3. kole dvojhry junioriek na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie zmeria sily s Ruskou Juliou Putincevovou (8. v renkingu) nasadenou ako siedmou. Na prípravnom podujatí v Traralgone jej - takisto medzi najlepšími šestnástimi - podľahla dvakrát 2:6.
Pre 16-ročnú Košičanku Schmiedlovú, 39. v tzv. kombinovanom juniorskom svetovom rebríčku ITF, ide tretie mládežnícke vystúpenie na úrovni "veľkej štvorky", druhé v hlavnej súťaži. Vlani na parížskom Roland Garros nezvládla kvalifikáciu a na newyorských US Open nestačila hneď v 1. kole na renomovanú britskú ľaváčku Lauru Robsonovú.

Dvojhra dievčat - 2. kolo:
Karolína Schmiedlová (SR) - Lin Ču (Čína) 6:0, 6:3 za 67 minút

© WEBNOVINY