Main Content

Zaujímavosti pred superpohárom: Šokuje Sevilla Real Madrid?

utorok, 12. august 2014 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Zaujímavosti pred superpohárom: Šokuje Sevilla Real Madrid?
Zaujímavosti pred superpohárom: Šokuje Sevilla Real Madrid? | zdroj: © TASR

Dnes je na programe populárny európsky superpohár, ktorý každoročne medzi sebou zaobstarajú úradujúci víťazi Ligy majstrov a Európskej ligy. Tento rok na seba vo waleskom Cardiffe narazia dva španielske celky - Real Madrid a FC Sevilla. Zápas má stanovený výkop na 20:45 nášho času.

Real Madrid sa do zápasu o UEFA Supercup prebojoval vďaka víťazstvu v Lige majstrov. Biely Balet vedený talianskym koučom Carlom Ancelottim zdolal vo finále Champions League mestského rivala Atlético 4:1 po predĺžení, i keď vyrovnávajúci gól dal až v nadstavenom čase druhého polčasu Sergio Ramos. Nechýbalo teda veľa a dnes by si o cennú trofej zahralo iné madridské mužstvo.

Sevilla vyhrala európsku súťaž číslo dva- Európsku ligu. Mužstvo z Andalúzie v napínavý večer porazilo po penaltovom rozstrele v Turíne Benficu Lisabon. Z kádra vynikal hlavne chorvátsky špílmacher Ivan Rakitič. Toho však v lete kúpila Barcelona a realizačnému tímu FCS tak pribudlo niekoľko vrások na čele.

Dnes by mali súťažnú premiéru v drese Realu Madrid zažiť aj nové posily. V zálohe sa očakáva štart nemeckého tvorcu hry Toniho Kroosa a ofenzívu by mal podporovať kolumbijský klenot James Rodriguez. Práve druhý menovaný bude pod obrovským tlakom, pretože jeho nosí cenovku 80 miliónov eur a automaticky sa od neho očakávajú výborné výkony ako predtým v drese Kolumbie či AS Monaco. Tretí do partie, brankár Keylor Navas, bude podľa dostupných správ sedieť na lavičke a kryť chrbát legendárnemu Ikerovi Casillasovi.

Minulý rok sa v súboji o superpohár radoval Bayern Mníchov, ktorý v Prahe zdolal po obrovskej dráme Chelsea. Bavori hrali v predĺžení po vylúčení Ramiresa presilovku, ale The Blues poslal do vedenia Eden Hazard. Šesť sekúnd pred koncom pridaného času vyrovnal Martinez a keď v penaltách zlyhal mladík Lukaku, Bavori mohli oslavovať.

Jasným papierovým favoritom je Real Madrid, ktorý už aj tak silný tím ešte v letnom prestupovom období posilnil, Sevilla môže iba prekvapiť. Vrásky na čele Ancelottimu však robí zdravotný stav Cristiana Ronalda, ktorý podľa niektorých zdrojov stále nie je úplne stopercentný a 29- ročného krídelníka čaká z tohto pohľadu veľmi náročný ročník. Talian však má do ofenzívy aj iné možnosti, núkajú sa Karim Benzema, Gareth Bale, spomínaný James Rodriguez, či Angel Di Maria.

Špecifický zápas čaká Garetha Balea, waleského kanoniera Pusiniek. Zápas sa hrá v hlavnom meste Walesu, a teda Bale sa môže tešiť na veľa svojich krajanov, pričom neoficiálne zdroje uvádzajú, že hráč by mal mať na zápase aj svojich rodinných príslušníkov a blízkych priateľov.

Forma z posledných piatich prípravných zápasov hovorí jasne pre Sevillu, ktorá štyri duely vyhrala a jeden prehrala. FCS zdolali Eintracht Braunschweig, Herthu Berlín, Fenerbahce Istanbul a naposledy Cordobu. Spomínaná porážka prišla v úvode prípravy, proti Unionu Berlín.

Real Madrid má za sebou americké turné, kde príliš neosilni. Biely Balet prehral s Manchestrom United, AS Rím a aj Interom Miláno. Ide o jediné prípravné duely Pusiniek. Úradujúci víťaz Ligy majstrov za pár dní odohrá prípravný zápas s Fiorentinou v Poľsku, no dnes môže trpieť na nerozohranosť.

DISKUSIA: Koho favorizujete vy?