Main Content

Pellegrini verí v obhajobu titulu PL

utorok, 12. august 2014 13:50 | Autor: Martin Gulas

Pellegrini verí v obhajobu titulu PL
Pellegrini verí v obhajobu titulu PL | zdroj: © TASR

Manažér Manchestru City Manuel Pellegrini tvrdí, že pokiaľ ide o šance jeho tímu na obhajobu anglického ligového titulu, tak zostáva optimistom. A to aj napriek tomu ,že v nedeľu prehrali v zápase Community Shield s Arsenalom 0:3.

Novú sezónu Premier League 2014/2015 odštartujú majstri Anglicka v nedeľu stretnutím proti Newcastlu United. Boj o titul bude v blížiacom sa novom ročníku najvyššej anglickej súťaže naozaj veľmi tvrdý, všetky top kluby v lete dostatočne posilnili svoje tímy.

„Päť alebo šesť tímov má šancu vyhrať titul, ale my máme ešte silnejší tím ako v minulej sezóne. Dúfame, že sa nám podarí obhájiť výhru najcennejšej anglickej trofeje, ale musíme to dokázať na ihrisku,“  povedal kouč Citizens Pellegrini pre BBC.

Časť tímu Manchestru City začala trénovať s tímom len minulý týždeň po návrate z ich predĺženej dovolenky, vzhľadom k účasti na letných majstrovstvách sveta v Brazílii. Pellegrini cíti, že absencia mnohých hráčov, vrátane Sergia Aguera, Vincenta Kompanyho, Pabla Zabaletu či Bacaryho Sagnu mala vplyv na nedeľňajší výkon v stretnutí s Gunners.

„Tím, ktorý v nedeľu nastúpil nie je naša normálna základná zostava a máme ešte týždeň na zlepšenie. Sezóna štartuje v nedeľu. Myslím, že je vždy pekné vyhrať Community Shield, ale Arsenal hral lepšie ako my, obzvlášť v prvej polovici zápasu. V druhom polčase sme mali loptu na nohe a vytvorili sme si aj nejaké šance, ale nepodarilo sa nám skórovať,“ pokračoval v rozhovore.

Vo víkendovom stretnutí nastúpil v bráne na prekvapenie Willy Caballero, nová 32-ročná posila manchesterského klubu. Manuel tvrdí, že Angličan Joe Hart musí preukázať, že je lepší ako skúsený argentínsky gólman.

Všetkých 22 hráčov, ktorých mám v tíme musí preukázať, kto je číslom jeden na svojej pozícii. Brankár a ďalšie posty v základnej zostave sú v tomto ohľade rovnaké. Joe chytal v minulej sezóne veľmi dobre. Budúcu nedeľu uvidíme, kto začne v základnej 11-tke proti Newcastlu.“