Main Content

VIDEO: Van Gaal vyhral prvý domáci zápas, kapitánom Rooney!

streda, 13. august 2014 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Van Gaal vyhral prvý domáci zápas, kapitánom Rooney!
VIDEO: Van Gaal vyhral prvý domáci zápas, kapitánom Rooney! | zdroj: © TASR

Manchester 13. augusta (TASR) - Prvý domáci zápas holandského trénera Manchestru United Louisa van Gaala skončil v utorok víťazstvom 2:1 v príprave nad FC Valencia. Výhru "červených diablov" zaistil v 90.+1 minúte náhradník Marouane Fellaini. Informovala agentúra AP.

Holanďan, ktorý na Old Trafford podpísal trojročný kontrakt a nahradil Davida Moyesa, v príprave na novú sezónu vyhral všetkých 6 súbojov. Z toho päť na americkom turné na turnaji Champions Cup, hoci s Interom Miláno až na penalty.

Napriek výhre si van Gaal neodpustil kritiku na výkon zverencov. "Myslím, že to bol doteraz náš najhorší zápas. Bolo tam mnoho zlých riešení, zlých prihrávok a nenapádali sme dobre. Na konci sme ale boli víťazmi, pretože sme bojovali do poslednej minúty a domnievam sa, že to je dobrý signál," povedal tréner, ktorého pri príchode na štadión hľadisko búrlivo privítalo a skandovalo jeho meno. "To bolo fantastické," poznamenal 62-ročný kormidelník.

Van Gaal tiež rozhodol, že kapitánom mužstva bude v novej sezóne 28-ročný útočník Wayne Rooney. Asistentom anglického reprezentanta bude škótsky stredopoliar Darren Fletcher. "Je to pre mňa obrovská česť byť kapitánom tohto veľkého klubu. Túto úlohu budem vykonávať s veľkou pýchou. Tímový duch bol v našej šatni vždy veľký a ja mám veľkú radosť, že tréner do mňa vložil túto dôveru," povedal Rooney.

"Pre mňa je výber kapitána nesmierne dôležitý. Wayne vždy ukázal obrovské nasadenie vo všetkom, čo robí. Veľmi ma presvedčil jeho profesionalizmus a nasadenie v tréningu. Bude dobrým príkladom mladým hráčom. Darren je tiež prirodzeným lídrom a bude kapitánom, ak Wayne nebude hrať," dodal Holanďan. Rooney prišiel na Old Trafford pred 10 rokmi z FC Everton, Fletcher celú kariéru strávil v United.